Spirituality

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what protects you?

Shkruar nga Anabel

19 Prill 2021

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

You all know you started from the month of birth you have a precious stone that belongs to you. These mouths that connect with us through birthday are not necessarily the same as those used centuries ago. Once, the most important feature in a precious stone was color, meaning they saw no difference between a rubin and a garnet for example.

Astrologers once believed that the stones had supernatural powers and that maintaining them brought good luck, good health and protection.

What's your stone?

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

1. Janari- Garnet

This stone belongs to the born in January and it is thought that the wearer is protected during a long journey. The name "garnet" is a derivative of a term that means "seed". Even in appearance, shape or color, this stone looks like a certain shege.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

2. February- Amethyst

It is said that he has the power to strengthen the relationship of the wearer and gives him more courage. The ancient Greeks believed that this stone would be kept from drunkenness.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

3. March- Aquamarine

The March stone was thought to serve to cure the heart, liver and stomach problems. All you had to do was drink a glass of water that this stone was in.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

4. April- Diamand

The symbol of infinite love, this stone was thought to bring courage to the people who held it and enlightenment in their lives.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

May 5- Smerald

This was Cleopatra's favorite stone. For a very long time it was related to fertility and love. The ancient Romans came so far as this stone dedicated to Venus, the goddess of beauty and love. Today, this stone represents wisdom, growth and patience.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

6. Qershor-Perlat

Guri i këtij muaji përfaqëson pafajësinë dhe pastërtinë. Grekët e lashtë mendonin se perlat ishin lotët e ngurtësuar të gëzimit të Afërditës, perëndeshës së dashurisë.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

7. Korrik-Rubin

Diku ky gur konsiderohej si "mbreti i gurëve të çmuar". Besohej se mbronte atë që e mbante nga djalli. Gjithashtu përfaqëson pasionin dhe dashurinë përmes ngjyrës së kuqe.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

8.Gusht-Peridot

Guri i gushtit, simbolizon fuqinë. Kristalet ngjyrë jeshile të gjetura në hirin vullkanik besoj se ishin lotët e perëndeshës së vullkaneve, Pele. Thuhet se ky gur të mbron nga makthet e natës.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

9. Shtator-Safir

Guri i çmuar për të lindurit në shtator, është safiri që besohej se të mbronte nga e keqja dhe helmimet. Asokohe besohej se edhe gjarpri më helmues do të shuhej nëse e vendosnin para një guri të tillë. Gur i preferuar nga mbretërit, safiri përfaqëson gjithashtu pastërtinë dhe mençuri.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

10. Tetori-Opal

Ky gur përfaqëson përmbushjen dhe besimin. Thuhet se varëset e bëra me këtë gur mbrojnë atë që e ka vendosur nga e keqja dhe syri.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

11. Nëntor-Topaz

Simbolizon dashurinë dhe përkujdesin. Besohet se i jep atij që e ka fuqi dhe inteligjencë.

Precious stones and symbols behind them: Which belongs to you and from what

12. Dhjetor- Turquoise

Simbol i fatit të mirë dhe suksesit. Besohet se të ndihmon të qetësosh mendjen dhe mbron nga lëndimet. Në veçanti, unazat thuhet se mbajnë larg "shpirtrat e djallëzuar".

MOS I HUMBISNI