Kinema & TV

13 filma, seriale dhe dokumentarë për të parë dhe mësuar më shumë rreth (anti)racizmit!

Shkruar nga Anabel

5 Mars 2021

13 filma, seriale dhe dokumentarë për të parë dhe

Arti ka qenë një formë e të treguarit të historive dhe "arratisjes" prej shekujsh. Filma, serialet dhe dokumentarët në këtë listë paraqesin racizmin në forma të ndryshme - nga ai që ndodh haptazi dhe është i qartë deri tek ai që është në dukje i paqëllimshëm. Ata përshkruajnë dhe luftën mendore që njerëzve me ngjyrë u duhet të bëjnë shpesh, për të arritur qetësinë shpirtërore dhe madje edhe mbijetesën. Diskutimet rreth racës dhe anti-racizmit mund të jenë të rënda dhe të pakëndshme. Ndërsa shihni dhe mësoni nga këto filma, përpiquni të merrni parasysh mësimet dhe perspektivën që ofron secili prej tyre.

1. The Aspen Institute: How To Be An Antiracist

2. All In: The Fight For Democracy

3. Trial 4

4. The Black Power Mixtape

5. When They See Us

6. See You Yesterday

7. Black-ish

8. A Time To Kill

9. Dear White People

10. Soundtrack Of A Revolution

11. Hidden Figures

12. Just Mercy

13. Fault Lines

Burimi: Elite Daily

MOS I HUMBISNI