Social Buzz

E imagjinoni dot tualetin pa letër higjienike? Japonezët s'e përdorin aspak dhe arsyet janë bindëse!

Shkruar nga Anabel

5 Mars 2021

E imagjinoni dot tualetin pa letër higjienike? Japonezët s'e

Nga mjedisi tek higjiena, japonezët nuk mbajnë letër higjienike në shtëpitë e tyre për një sërë arsyesh.

1. Pajisjet hidraulike s'janë bërë për letër

Në shumë vende aziatike, sistemet e menaxhimit të ujit nuk janë aq të mira sa në Perëndim. Për shkak të problemeve sanitare që mund të shkaktojë, hedhja e letrës higjienike në WC nuk rekomandohet. Në shumë raste, japonezët përdorin kosh për të hedhur letrën e tualetit, por në pjesën më të madhe, thjesht s'përdorin fare letër higjienike.

2. Mund të shkaktojë irrim të lëkurës

Letra higjienike, sidomos nëse është e fortë, mund të irritojë lëkurën. Përdorimi i ujit në vend të tij është shumë më i butë dhe i dobishëm.

3. Mund të çojë në infeksione urinare

Zakonet e dobëta të fshirjes me letër higjienike mund të çojnë në përhapjen e baktereve, veçanërisht te gratë.

4. Nuk është mjaft higjenike

Përpos çështjeve kulturore të vendit, uji mbetet sidoqoftë një alternativë më e mirë dhe higjienike.

5. Nuk është miqësore ndaj mjedisit

Sipas analizës së ekspertëve, vetëm në SHBA, përdoren rreth 36.5 miliardë rrotulla letre higjienike çdo vit, që përfaqësojnë përpunimin e rreth 15 milionë pemëve. Pa përmendur materialet e paketimit. Përdorimi i mjeteve të tjera, si bidet, mbështetet më shumë nga ambientalistët.

Burimi: Bright Side