Eja shohim pak Tv

Kissing on the lips between friends (of the opposite sex) is not wrong, but it is not normal

Shkruar nga Anabel

5 Mars 2021

Kissing on the lips between friends (of the opposite sex) is not wrong, but it

This is Nicole Kidman, when she won the Oscar for "Best Actress" for "The Hours", while kissing presenter Denzel Washington in 2003.

Kissing on the lips between friends (of the opposite sex) is not wrong, but it

Again Nicole Kidman a year later, due to piss on the lip of iconic Lauren Bacall at the Deauville American Film Festival.

Kissing on the lips between friends (of the opposite sex) is not wrong, but it

In 2015, he kissed his close friend Naomi Watts at the "Women in Film Crystal + Lucy Awards".

Kissing on the lips between friends (of the opposite sex) is not wrong, but it

Again Nicole Kidman kissing Alexander Skarsgard on the lips in 2017, when she won the award for "Best Actor in a Non-Protagonist Role" for "Big Little Lies" at the Emmy Awards. The one behind, clapping (the kiss?) Is her husband, Keith Urban.

Kissing on the lips between friends (of the opposite sex) is not wrong, but it

Për të gjitha herët e këtyre puthjeve, me ose jo me gjininë e kundërt, njerëzit – amerikanët e konsideruar si perëndimorë dhe jo vetëm – kanë pasur diçka për të folur, kritikuar, koment për të dhënë. Mediat nuk i kanë anashkaluar puthjet e Kidman. Arsyeja? Jo sepse veprimi i saj është gabim, por sepse nuk është normë; pra nuk është normale.

Me “normale” nuk i referohemi konotacionit negativ, por “diçkaje që është ose që bëhet në përputhje me zhvillimin e rregullt e të zakonshëm të gjërave; që nuk ka ndonjë gjë të jashtëzakonshme, që nuk shmanget nga norma”. Me fjalë të tjera, nuk janë të zakonshme, të paktën jo për gjininë e kundërt.

Në “Për’Puthen”, u diskutua puthja në buzë mes miqve. Një prej konkurrenteve, Sara, kishte puthuar në buzë një prej djemve, Rinianin. Ajo u shpreh se ishte incident, ndërsa Riniani tha se ishte e qëllimshme. Sidoqoftë, opinionisti Arjan Konomi theksoi se puthjet në buzë janë normale për kulturat perëndimore, gjë që u kundërshtua nga të pranishmit në studio, por edhe komentet online.

Sigurisht që puthjet në buzë mes miqve, përfshirë edhe ata të gjinisë së kundërt nuk përjashtohen. Shoqet e ngushta ndodh të puthen në buzë. Një djalë/vajza mund të puthë një shoqe/shok në buzë, ndërsa djemtë puthen shumëëë rrallë në buzë me njëri-tjetrin (nëse nuk kanë lidhje romantike). Për rastin e fundit kemi edhe të famshmen “puthje sovjetike”, por kjo është tjetër çështje.

Një debat i tillë – pra nëse është e zakonshme që një djalë dhe një vajzë, miq të ngushtë, të puthen në buzë? – është zhvilluar edhe në Quora, faqja ku njerëzit bëjnë pyetje dhe marrin përgjigje në formën e argumenteve me fakte ose opinione personale.

Nëpër komente, njerëzit nuk përjashtojnë mundësinë që një individ i caktuar, djalë ose vajzë, të puthë në buzë miqtë e ngushtë, por theksojnë se është çështje personale dhe jo kulturore.

“Në disa shtete, njerëzit puthen me njëri-tjetrin në faqe, ndërsa në disa shtete të tjera nuk është fort etike. Puthja në buzë lidhet përgjithësisht me marrëdhëniet romantike. Nuk mund të flasim për kulturën europiane, sepse Europa është një miks kulturash, por në të shumtën e rasteve është zgjedhje personale,” shkruan dikush, koment i ngjashëm me shumë të tjerë.

To conclude, in other words, it is simply a matter of personal relationship. Muah!

MOS I HUMBISNI