KORONAVIRUS

Sa besim kanë shqiptarët te vaksina? Jo shumë

Shkruar nga Anabel

24 Shkurt 2021

Sa besim kanë shqiptarët te vaksina? Jo shumë

Në vija të përgjithshme, duket se ka një mosbesim ndaj vaksinave. Në një sondazh të bërë nga Euronews.al dhe Market Research Bureau, pjesë e Kantar Group, kompania britanike për hulumtimin e tregut (monitorim i rrjeteve sociale, efektiviteti i reklamave, sjellja e konsumatorit dhe opinioni publik), mbi 46% e të anketuarve janë mosbesues ndaj Covid.

Euronews.al raporton se 32.5% thonë se do të vaksinohen sa më shpejt të jetë e mundur, kurse 19.9% thonë se do të presin disa muaj për të parë nëse ajo ka efekte anësore dhe më pas do të marrin injektimin. Ndërkohë, 9.1% e qytetarëve thonë se me shumë gjasa nuk do ta bëjnë vaksinën dhe 37.3% thonë se përfundimisht nuk do ta bëjnë vaksinën kundër Covid-19.

Përsa i përket përfundimit të pandemisë, shumica mendon se pandemia do të zgjasë të paktën edhe 1 vit.

Në mes të shkurtit, kryeministri Edi Rama njoftoi mbërritjen e 7020 doza të tjera të vaksinës Pfizer. Ndërkohë në janar, në një intervistë për “Open”, kryeministri Rama u shpreh se nga kontrata me COVAX, pritet që Shqipëria të përfitojë 1,140,000 vaksina.

"Kemi garantuar 500 mijë doza [nga Pfizer]. 10,780 do vijnë në janar. 30,000 të tjera në shkurt. Kemi parashikuar me tre skenare ta mbyllim për 14 muaj. Spanja tha se do e mbyllë në vitin 2024. Duam të jemi ambiciozë dhe ta mbyllim në 14 muaj,” tha Rama për kohëzgjatjen e fushatës së vaksinimit.

Sa besim kanë shqiptarët te vaksina? Jo shumë

MOS I HUMBISNI