Shendet i Pergjithshem

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se të flini për një gjumë më të mirë

Shkruar nga Anabel

18 Shkurt 2021

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se

Në mesin e mjetet natyrale të përmirësimit të gjumit - nga pirja e çajit të kamomilit te vajrat esencialë – stretching, shtrirja e muskujve, shpesh neglizhohet. Por këto veprime të thjeshta mund t'ju ndihmojë të flini më shpejt dhe të përmirësoni cilësinë e gjumit.

Një përmbledhje e studimeve e vitit 2016 zbuloi një lidhje midis lëvizjeve medituese (të tilla si tai chi dhe yoga) dhe përmirësimit të cilësisë së gjumit. Kjo cilësi e përmirësuar e gjumit u lidh më tej me një cilësi më të mirë të jetës. Por pse stretching ka këtë efekt te gjumi? Ka të ngjarë të jetë një përzierje e gjërave.

Një arsye mund të jetë fakti se përqendroni vëmendjen te trupi, jo stresuesit e ditës. Shtrirja e muskujve lehtëson tensionin e tyre dhe parandalimin e ngërçeve që prishin gjumi. Në vijim gjeni disa ushtrime që duhet t’i shtoni në rutinën e natës. Qëndroni për afro 30 sekonda në secilin pozicion.

1

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se

2

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se

3

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se

4

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se

5

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se

6

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se

7

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se

8

8 ushtrime të thjeshta stretching që mund t’i bëni para se

MOS I HUMBISNI