Art & Libra

Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në pandemi

Shkruar nga Anabel

8 Shkurt 2021

Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në

Shoqata Ndërkombëtare e Fotografëve Profesionistë të Lindjes (IABPB), një organizatë ndërkombëtare e fotografisë, shpalli fotografët fitues që arritën të dokumentonin më mirë frikën, emocionet, dhimbjen dhe të bukurën e procesit të lindjes.

"Ne jemi tepër krenarë për pjesëmarrësit në konkursin e këtij viti sepse, përkundër të gjithave që kemi kaluar muajt e fundit, kjo garë përfaqëson rezistencën që fotografëve të lindjes u duhet të kapërcejnë sfidat e paparashikuara," tha Liz Cook, drejtoresha e IABPB. "Ne jemi krenarë që ju paraqesim një punë që të lë pa frymë, e cila ndan momentet më të fuqishme të jetës në vitin 2020."

Shënim: Ky artikull përmban imazhe të lindjes së fëmijëve.

Çmimi i parë i të gjitha kategorive

Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Ashley Marston/Ashley Marston Birth Photography

Fotografia më e mirë në kategorinë “Detajet e lindjes”

Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Charlene Foertser/Charlene Foerster Fotografie

Fotografia më e mirë në kategorinë “Lindja e fëmijës”

Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Anne Lucy Silva Barbosa/Anne Lucy Fotografia

Fotografia më e mirë në kategorinë “Fresh 48”

Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Jami Edgar/Touch of Hart Photography

Fotografia më e mirë në kategorinë “Lindja e fëmijës”, e zgjedhur nga pjesëmarrësit

Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Danny Merz/danny merz | geburtsreportage

Fotografia më e mirë në kategorinë “Fresh 48”, e zgjedhur nga pjesëmarrësit

Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Carey Lippert/Carey Lauren Photos & Film

Të tjera fotografi të vlerësuara

Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Lisa Phillips/Lisa Phillips Photography
Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Brittany Knapik/The Birth Story Collective
Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Cat Fancote/Capturing Birth
Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Ashley Marston/Ashley Marston Photography
Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Kate Kennedy/Kate Kennedy Birth Photography
Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Kate Kennedy/Kate Kennedy Birth Photography
Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Rianna Cross/Birthspoke
Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Ashley Marston/Ashley Marston Photography
Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Dana Jacobs/Dana Jacobs Photography
Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në
Rianna Cross/Birthspoke

Fotografitë që kapën tmerrin dhe bukurinë e lindjeve në

MOS I HUMBISNI