Real Estate

Mund të blini një shtëpi në qytetin italian dhe çmimin ta vendosni ju: Ose €1 ose €7,500

Shkruar nga Anabel

30 Janar 2021

Mund të blini një shtëpi në qytetin italian dhe

Për të disatën herë, rajonet italiane përdorin strategjinë “shtëpi €1” për të gjallëruar ato që njihen si “komunitetet e vdekura”. Biccari, një qytet i vogël në rajonin e Pulias, po shet shtëpi të shkatërruara për €1 ose duke filluar nga €7,500 euro.

CNN raporton se shitja është pjesë e strategjisë së kryebashkiakut Gianfilippo Mignogna për t’i dhënë gjallëri qytetit i cili është prekur nga largimi i banorëve. “Ne mezi jemi 2,000 banorë. Shpopullimi është një plagë e hapur, një fenomen i qëndrueshëm. Vendasit vazhdojnë të largohen. Më parë, ata ktheheshin gjatë verës për ta vizituar qytetin, por tani nuk kthehen më,” tha ai për CNN.

Mund të blini një shtëpi në qytetin italian dhe

Fotografitë dhe hartat e pronave së shpejti do të vendosen në internet në faqen e internetit të bashkisë. Platforma në internet do të ndahet në dy seksione: Shtëpi €1 dhe shtëpi të lira.

Mund të blini një shtëpi në qytetin italian dhe
Ata që vendosin për të marrë një shtëpi për €1 duhet të kenë një fond garanci prej €3,000 që siguron se do të përfundojnë punimet në shtëpi brenda tre vitesh. Afati i përfundimit të punimeve mund të zgjatet ose shtyhet nëse ka arsye. Në rastin tjetër, njerëzit mund të blejnë një shtëpi duke filluar nga €7,500. Shumica e shtëpive janë përgjithësisht 10,000 - 13,000 euro.
Mund të blini një shtëpi në qytetin italian dhe
Mund të blini një shtëpi në qytetin italian dhe
Biccari njihet si “çatia e Pulias” dhe është një rajon që shtrihet në detin Adriatik dhe është vend i pasur me pyje, kullota dhe ullishte.
Mund të blini një shtëpi në qytetin italian dhe
Artikull i rekomanduar që flet për përvojën e një çifti francez që bleu një shtëpi në Siçili me vlerë 1 euro: Shtëpi në Siçili për €1: Çfarë ndodhi në të vërtetë?