Anabel Picks

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Shkruar nga Anabel

27 Janar 2021

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Christian Dior do të ketë gjithmonë një vend të veçantë në modën franceze dhe jo vetëm. Lindur në Granville, një qytet bregdetar në Normandi, Christian Dior ishte në të 40-at e tij kur bëri historinë e modës. Krijimet e tij, si lidhjet në bel, fundet e plota, përcaktuan modën e pasluftës në vitet 1940. Shumë veshje të tij, të konsideruara si ultra-femërore, u përshtatën dhe shërbyen si frymëzim për shumë artistë.

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Disa prej krijimeve më të njohura të tij janë:

“ The new look”, 1947

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Vjeshtë 1947

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

The Zig-Zag, Pranverë 1948

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Vjeshtë 1948

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

1949

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Pranverë 1950

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Vjeshtë 1950

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Vjeshtë 1951

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Pranverë 1952

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Vjeshtë 1952

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Pranverë 1953

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Vjeshtë 1953

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Pranverë 1954

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

The H-Line Vjeshtë 1954

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

The A-Line Pranverë 1955

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

The Y-Line Vjeshtë 1955

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Pranverë 1956

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Vjeshtë 1956

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Pranverë 1957

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Vjeshtë 1957

20 veshjet më ikonike të Christian Dior

Burimet: Vogue, Harper's Bazaar