Karriera

Reagimi i Elon Musk si ‘Njeriu më i pasur në botë’ është mësim për inteligjencën emocionale

Shkruar nga Anabel

9 Janar 2021

Reagimi i Elon Musk si ‘Njeriu më i pasur në botë’

Siç mund ta keni lexuar, pasuria e Elon Musk pësoi rritje marramendëse në muajt e fundit, duke e bërë njeriun më të pasur në botë. Raportin fillimisht e publikoi Bloomberg dhe më pas Forbes e shpalli Elon Musk si njeriun më të pasur në planet, i cili rrëzoi nga froni Jeff Bezos të Amazon. Kur pronarët e kompanisë Tesla postuan lajmin në Twitter, përgjigjja e Musk ishte e pazakontë.

Elon Musk tha vetëm, “Sa e çuditshme” e ndjekur më pas nga një “Mirë, rikthehemi në punë”. Reagimi, ndonëse jo i zakontë, po konsiderohet gjerësisht si një mësim i dobishëm për inteligjencën emocionale të çdo udhëheqësi.

Inteligjenca emocionale, e njohur ndryshe si EQ (emotional quotient) është aftësia për të kuptuar, përdorur dhe menaxhuar emocionet tuaja në mënyra pozitive, duke lehtësuar stresin, duke komunikuar në mënyrë efektive dhe duke patur sensin e empatisë për të kapërcyer sfidat dhe për të zgjidhur konfliktet.

Inc. Magazine, një platformë me në qendër bizneset, punonjësit dhe udhëheqjen, shkruan se përgjigjja e tij vlen shumë për t’u diskutuar. Inc. përmend faktin që Elon Musk fitoi më shumë se tre të katërtat e pasurisë vetëm gjatë vitit të kaluar. Nuk janë të largëta ditët kur flinte në zyrë sepse nuk përballonte dot që të blinte një apartament.

Por Inc. shton se Musk e di se sa shpejt ndryshojnë fatet, sidomos në tregjet financiare. Duket se ka mësuar nga çdo gjë e zgjuar e sipërmarrësve të ndryshëm. Ai e di se një ditë është heroi dhe ditën tjetër mund të jetë një i dështuar. Në të tilla raste, lideri i Tesla-s dhe SpaceX ka zgjedhur të injorojë uljet dhe ngritjet. Në vend të kësaj, ai përqendrohet te gjëja më e rëndësishme e një udhëheqësi – krijimi i një produkti në formën më të mirë të mundshme.

Udhëheqësit e suksesshëm nuk marrin asnjëherë parasysh nëse janë ose jo në krye të botës. Në vend të kësaj, ata bëjnë atë që Musk shkroi në Twitter – kthehen në punë.

Reagimi i Elon Musk si ‘Njeriu më i pasur në botë’