Udhetim

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Shkruar nga Anabel

18 Dhjetor 2020

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

I vendosur në jug të Rrethit Arktik, në Lindjen e Largët të Rusisë, Yakutsk është i njohur për klimën e ashpër.

Yakutsk ka temperaturat më të ftohta të dimrit krahasuar me çdo qytet të madh, me një temperaturë mesatare mujore në janar -38.6 gradë Celcius.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Gratë sfidojnë temperaturat e ngrirjes për të bërë selfie në Sheshin Lenin.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Një grua shet peshk në tezgën e saj në tregun qendror.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Pellgu i lumit Yana, në veri-lindje të Yakutsk, mban rekordin për temperaturën më të ulët në planet, jashtë Antarktidës.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Qerpikët e një burri.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Dimri në Yakutsk është jashtëzakonisht i ftohtë dhe i gjatë dhe vera e shkurtër dhe e ngrohtë.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Diferencat sezonale të temperaturave të regjistruara në rajon janë më të theksuarat në botë.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Temperatura më e ulët e regjistruar në Yakutsk ishte -64.4 gradë Celcius, në shkurt 1891.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Njerëzit pozojnë për foto përpara një peme të Krishtlindjes.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Një park lojrash.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Yakutsk ndodhet rreth 450 kilometra në jug të Rrethit Arktik dhe është kryeqyteti i Republikës Sakha të Rusisë.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Dimri zgjat deri në maj.

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Ja si duket qyteti më i ftohtë në botë

Artikuj të rekomanduar:

Fotot: Yevgeny Sofroneyev/Tass/Getty Images
Burimi: Guardian

MOS I HUMBISNI