Top List

10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më të urryera të 2020-s

Shkruar nga Anabel

27 Nëntor 2020

10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më

Nëse do t’ju pyesnim për disa nga fjalët më të shpeshta gjatë vitit 2020, me gjasë do të përmendnit : Koronavirus, Covid-19, karantinë, vaksinë etj. Përpos këtyre, ka edhe të tjera fjalë – sigurisht që lidhen me pandeminë – të cilat sigurisht janë disa fjalët më të përdorura dhe ndoshta më të urryera të momentit.

Fjala: VIRUS

Çfarë ishte më parë
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Çfarë thamë në 2020: Koronavirus

Fjala: EPIDEMI

Çfarë ishte më parë
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Çfarë thamë në 2020: Pandemi.

Fjala: COVID-19

Çfarë ishte më parë: Asgjë
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Po në 2020: Corona – Virus – Disease, sëmundja e shkaktuar nga koronavirusi SARS-CoV-2.

Fjala: TEMPERATURË

Çfarë ishte më parë
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Çfarë thamë në 2020: Të dukem i/e nxehtë unë?

Fjala: IZOLIM

Çfarë ishte më parë
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Çfarë thamë në 2020: Qëndro në shtëpi, dreqi e mori!

Fjala: KARANTINË

Çfarë ishte më parë
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Çfarë thamë në 2020: Qëndro brenda ose ndryshe merr gjobë.

Fjala: DEZINFEKTUES

Çfarë ishte më parë
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Çfarë thamë në 2020: S'keni dezinfektues për duart? Po kur mbaruan?!

Fjala: MASKË

Çfarë ishte më parë
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Çfarë thamë në 2020: Po ti ku shkon pa maskë?

Fjala: TIKTOK

Çfarë ishte më parë: Aplikacion kinez.
Çfarë thamë në 2020: Mi pan zu zu zu.
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më

Fjala: NUHAS

Çfarë ishte më parë
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Çfarë thamë në 2020: S(nuhas); Jo jo, këto aromat e lehta nuk i ndjej hiç.

Fjala: TAMPON

Çfarë ishte më parë: Lines, po në formë tjetër.
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Çfarë thamë në 2020: Janë kryer 2.174 tampona për Covid, nga të cilët kanë rezultuar pozitivë 656 qytetarë.
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më

Fjala: VAKSINË

Çfarë ishte më parë
10+ fjalët më të fuqishme, më të shpeshta dhe më
Çfarë thamë në 2020: Kemi shkuar te burimi, po s’po del uji.

Copyright Anabel.al / Ndalohet ribotimi pa lejen e redaksisë/ Për fjalët shpjeguese iu referuam Fjalorit të Shqipes së Sotme dhe Fjalori.Shkenca.Org.

MOS I HUMBISNI