Anonim të lutem

Këta shqiptarë thanë gjëra të çuditshme në një intervistë pune (dhe sërish, disa u punësuan)

Shkruar nga Anabel

15 Nëntor 2020

Këta shqiptarë thanë gjëra të çuditshme në

1. Unë në punën aktuale ku jam, kur më pyetën se çfarë pike të fortë ke, shkruajta që “jam besnike” dhe “punëtore” (si Bricjap që jam). E shkrova vërtet. Si përfundim, vazhdoj të jem tek ajo puna. Nuk besoj se ndikoi përshkrimi im, po nejse.

2. Një kolegia ime, në intervistën e punës (në administratë shtetërore), i kishte thënë administratori që të fliste për veten. Kjo tha: Unë quhem X. Jam 1.80 e gjatë. Pyetja ishte për etikën e punës ndërkohë.

3. Pyetjes “Ku e shikon veten pas pesë vjetësh?” iu përgjigja me "E ardhmja është mister".

4. Më pyetën pse u largova nga kompania tjetër. Fillova të qaja.

5. Unë thashë që pranoj të filloj punë me një rrogë 25,000 lekë. Kaq deshën.

6. Në letrën e motivimit shkrova: “Dua të punoj, të bëj lekë dhe të iki të bëj masterin jashtë”.

7. I am the best (jam më e mira).

8. Jam shenja e Binjakëve dhe e di çfarë dua.

9. Di të pikturoj.

10. Shkrova në CV “Shkruaj histori të shkurtra dhe vizitoj muzetë”. Puna ishte për në laborator.

11. Intervista u bë gojarisht në anglisht dhe unë, kur më pyetën për veten, i thashë: “Well, I hate people” (Epo, i urrej njerëzit).

12. Jam tip që mësoj shpejt, edhe pse nuk kam punuar ndonjëherë në këtë fushë.

13. Dërgova letër motivimi për një punë komplet ndryshe dhe i thashë: “Epo, di të bëj çdo gjë”.

14. E di që s’do më merrni. Por në fakt u punësova.

15. Shkrova në CV që kam marr pjesë në seminare të ndryshem, a thua se kjo do të më fuste në punë.

16. Jam tip i qetë, deri në momentin që më cenojnë të drejtat e mia.

17. Unë thashë në intervistë: “Fillimisht më duhet të shkoj me pushime, pastaj jam e disponueshme për punë”.

18. I am albanian (jam shqiptare/e).

19. Ua gjej shpejt telat njerëzve.

20. Thashë: "Pa mua në punë do të falimentoni. Ju duhet një tip si unë".

21. Kisha lexuar një shprehje për Bill Gates dhe i thashë: “Jam dembele dhe e gjej gjithmonë një mënyrë për t’i bërë gjërat më shpejt se të tjerët”. E pabesueshme, por më punësuan.

22. Thashë në intervistë që doja të punësohesha sepse më duheshin lekët.

- Mbërritur te @anabel_media në Instagram.

MOS I HUMBISNI