Kafshë

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa fëmijë

Shkruar nga Anabel

20 Tetor 2020

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Cilët janë qentë më të mirë për fëmijët? E gjitha varet nga niveli i aktivitetit të familjes, energjia familjare dhe kushtet e jetesës. Por, në përgjithësi, zgjidhja më e mirë janë qentë që kanë një sjellje të butë, qëndrim miqësor dhe përshtaten në një mjedis familjar. Karakteristikat e qenve ndryshojnë në varësi të racave, por duhen pasur parasysh katër faktorë të rëndësishëm.

1 – Madhësia: Qentë e vegjël mund të jenë më të brishtë, më të qetë dhe më të përshtatshëm për fëmijët e kujdesshëm. Qentë e mëdhenj janë më të përshtatshëm për familjet me disa anëtarë, por kërkojnë shëtitje të rregullta dhe hapësirë për të luajtur. Sigurohuni që kushtet e shtëpisë të përshtaten me madhësinë e qenit.

2 – Energjia: Disa qenve u pëlqen që të vrapojnë dhe të luajnë, të tjerët preferojnë të qëndrojnë shtrirë në divan dhe të përkëdhelen.

3 – Temperamenti: Qentë kanë personalitete të ndryshme dhe duhet të zgjidhni një qenush që përshtatet me natyrën gazmore të familjes suaj apo me qëndrimin serioz të saj.

4 – Kujdesi: A keni menduar për pastrimin? Kush do ta nxjerrë qenin shëtitje? Po buxheti për t’i plotësuar nevojat, nga vaksinat te aksesorët?

Qentë në vijim janë të ndarë sipas madhësisë së tyre dhe konsiderohen si disa nga qentë më të përshtatshëm për familjet dhe fëmijët.

Qentë e vegjël

Dachshund

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

French Bulldog

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Havanese

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Papillon

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Cavalier King Charles Spaniel

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Pug

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Qentë me madhësi mesatare

Beagle

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Poodle

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Vizsla

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Qentë e mëdhenj

Boxer

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Collie

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Golden Retriever

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Irish Setter

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Labrador Retriever

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Newfoundland

15 qentë më të mirë për familjet me ose pa

Burimet: PetMD, PetFinder