Social Buzz

6 mendime të rrezikshme që duhet t'i fshini tani nga mendja

Shkruar nga Anabel

17 Tetor 2020

6 mendime të rrezikshme që duhet t'i fshini tani nga mendja

Ndonjëherë janë mendimet ato që dëmtojnë seriozisht shëndetin tonë mendor dhe rrjedhimisht vetëbesimin. Prandaj është shumë e rëndësishme të marrim fuqinë e mjaftueshme për t'i kontrrolluar dhe selektuar vetëm ato që na shërbejnë. Ka mendime aq toksike, sa s'bëjnë gjë tjetër veçse përkeqësojnë situatat e përditshme të jetës sonë. Pasi t'i keni zbuluar cilat janë, mbajini sa më larg trurit!

1. Mendoni në ekstreme

Përveç të bardhës dhe të zezës, kujto që ka dhe ngjyra!

2. I analizoni gjërat më shumë seç duhet!

Kujto se gjërat janë të thjeshta, je ti që po i vështirëson.

3. Nuk e pranoni feedback-un pozitiv!

Ndihesh gjithnjë sikur s'e meriton! Çliroje veten nga kjo ide dhe në vend të saj, besoji komplimentit që sapo tu bë.

4. Lini emocionet të vendosin për ju

Duke menduar nën presionin e ankthit, e çoni veten drejt një vendimi të gabuar. Përballuni me frikën dhe shihni ç'është më e keqja që mund të ndodhë.

5. I përdor shumë fjalët "duhet", "se s'bën", "jam e detyruar".

Në vend të tyre thuaj "unë mundem" dhe "dua".

6. Del shpejt në përfundime

Përpiqu të mos paragjykosh dhe të mos krijosh ato skenaret e famshme që bën zakonisht. Çliroje veten!

Burimi: Pop Sugar

 

MOS I HUMBISNI