Anabel Picks

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e ardhshme

Shkruar nga Anabel

5 Tetor 2020

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

Chanel 2.55

Gabrielle Bonheur Chanel (Coco Chanel) e krijoi çantën në shkurt të vitit 1955, nga ku mori edhe emrin 2.55, dhe sipas markës, është një datë për t’u mbajtur mend, sepse është çanta e parë për gra që u krijua për t’u mbajtur në krahë. Një fakt interesant: Xhepi i fshehtë brenda çantës kishte si qëllim ruajtjen e letrave të fshehta të dashurisë.

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

Chanel Classic 11.12

Chanel Classic u krijua në vitin 1983 nga Karl Lagerfeld dhe njihet edhe si 11.12 dhe është një risjellje e Chanel 2.55. Dallimi kryesor i tyre është se Lagerfeld vendosi në dizajn logon e famshme me dy shkronjat C.

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

Chanel Boy

Çanta Chanel Boy u lançua në vitin 2011 dhe i dedikohet Boy Capel. Capel, emri i vërtetë i të cilit ishte Arthur Edward Capel, ishte dashuria e parë e Coco Chanel dhe i konsideruar gjerësisht si muza e saj.

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

Gabrielle

Çantat Gabrielle, të cilat vijnë në një larmishmëri formash dhe ngjyrash, u krijuan nga Karl Lagerfeld dhe u quajtën Gabrielle në nder të themelueses së Chanel.

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

Chanel Vintage Mini Quilted Satin Flap Bag

Koleksioni Vintage është i realizuar në material tekstil dhe përmban qepjet me rombe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ViaAnabel (@viaanabel.al) on

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

5 çanta klasike Chanel që do t’i shihni kudo dekadën e

Burimet: Chanel.com, ViaAnabel.al