Parfume

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Shkruar nga Anabel

24 Shtator 2020

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Marrëdhënia midis gjinisë dhe aromave të parfumeve u krijua nga industria e bukurisë, por me kalimin e viteve, industria e parfumeve është përpjekur ta rrëzojë këtë stereotip.

"Teknikisht, të gjitha aromat mund të konsiderohen uniseks", tha për Byrdie Mariya Nurislamova, CEO dhe bashkëthemeluese e Scentbird. “Sidoqoftë, markat zakonisht tregojnë aroma frutash dhe lulesh për gratë, ndërsa aromat me bazë druri dhe erëza janë më të përhapura për burrat."

Parfumet uniseks patën një zhvillim më së shumti në vitet ’90 dhe kanë si karakteristikë përbërës më aromë më të pastër, me elementë ujorë. Ja disa prej parfumeve uniseks më të pëlqyer.

Calvin Klein All

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Non Gender Specific Flooid

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Louis Vuitton Cactus Garden

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Heretic Dirty Grass

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Chanel Paris Deauville

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Maison Margiela Replica: At The Barber’s

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Jo Malone Lime Basil & Mandarin

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Byredo Super Cedar

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Dolce & Gabbana Velvet Cypress

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Gucci Oud

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Tom Ford Tobacco Vanille

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Comme des Garçons Blackpepper

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Tom Ford Black Orchid

12 parfume të njohur me aromë uniseks

Burimet: Byrdie, Harper’s Bazaar

MOS I HUMBISNI