Për mendimin tonë

Çfarë duhet të ishte thënë, por s’u tha për Sekretaren e Përgjithshme në Ministrinë e Brendshme

Shkruar nga Sindi Salaj

22 Shtator 2020

Çfarë duhet të ishte thënë, por s’u tha

Nëse nuk e lexuat të premten se Elena Pici zëvendësoi Pralent Ndrecën në postin e Sekretarit të Përgjithshëm në Ministrinë e Brendshme, me gjasë lexuat titujt e portaleve në ditët pasuese, të mbushura me fjalë që mund të jenë shumë gjëra, por jo profesionale.

Picit iu referuan si “kamarierja në klipin e Alban Skënderajt” që “kishte skena flirtimi me këngëtarin”. Me pak fjalë, “një vajzë videoklipesh që u bë sekretare në Ministrinë e Brendshme”. Të njëjtat portale, që nga mëngjesi në darkë i futen me zell hetimeve mbi arrestimin e Fjolla Morinës dhe nëse kishte a jo armë apo është apo jo shtatzënë, dështuan për të gërmuar në Google mbi CV-në e Picit, sepse nëse do të kishin minimumin e etikës profesionale, do të kishin kuptuar që eksperiencat e saj të punës janë shumë më tepër se thjesht “modele videoklipesh” (jo se ka ndonjë gjë të jesh modele nëpër klipe, por për një post në Ministrinë e Brendshme duhen disa eksperienca të tjera).

Çfarë duhet të ishte thënë, por s’u tha
Elena Pici te kënga "Mirëmëngjes"

Çfarë duhet të ishte thënë, por s’u tha
Çfarë duhet të ishte thënë, por s’u tha

Sikur të mos mjaftonte kjo, portale të tjera shfrytëzuan momentin për t’u marrë me “reagimin e Alban Skënderajt”, pasi në të gjithë këtë mishmash, fjala e tij kishte shumë më tepër rëndësi se të sqaruarit e publikut se kush është kjo vajza e re që mori një post të rëndësishëm në Ministrinë e Brendshme.

Të vetmet faqe në internet ku përmendet Curriculum Vitae e Picit është profili i saj në LinkedIn dhe ai i krijuar nga universiteti ku ka mbaruar studimet.

Elena gëzon një post të rëndësishëm në ministrinë që mbron ose supozohet të mbrojë të drejtat dhe liritë e shtetasve shqiptare, të hetojë veprimet e paligjshme dhe të luftojë krimin, ndaj më tepër se puna e saj si figurante nëpër klipet e Alban Skënderajt, na intereson arsimi dhe eksperiencat e punës.

Referuar profileve të përmendura më sipër, Elena, pasi mbaroi studimet në një universitet privat në departamentin e Ekonomiksit, fitoi bursën “Chevening” të ofruar nga Britania e Madhe për studentët e ekselencës. Ajo vazhdoi studimet e ciklit master për Zhvillim Ekonomik në London School of Economics dhe u diplomua me rezultate të larta. Pas studimeve në Londër, filloi punë në Bankën e Shqipërisë në Departamentin e Mbikëqyrjes. Në të njëjtën kohë ajo fitoi një program 6-mujor “Think Tank Development Program”, nga Fondacioni Soros, Budapest. Ndër të tjera, iu rikthye universitetit ku mbaroi studimet si lektore me kohë të pjesshme. Përpara se – duke cituar titujt e portaleve – të katapultohej në Ministrinë e Brendshme, ishte punonjëse në kryeministri si pjesë e programit të lidershipit Lead Albania, i financuar nga Fondacioni Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim.

Elena Picin nuk e kam mikeshë, nuk e njoh personalisht dhe për herë të parë emrin e saj e ndesha nëpër titujt që na rikthyen te skenat e flirtimit nëpër klipe, por megjithatë nuk më duhet ta njoh për të kuptuar se është thjesht një grua e re në të 30-at që punon, si shumë të tjerë, dhe gëzon një post të rëndësishëm. E nëse këtë post nuk e gëzon falë punës, a nuk duhet të investigojmë këtë gjë? Të qenurit te klipi i Albanit një dekadë më parë është thjesht shumë zhurmë për asgjë.

MOS I HUMBISNI