Tradhëtia

Gratë rrëfejnë arsyet pse tradhtojnë dhe jo, seksi nuk është një prej tyre!

Shkruar nga Anabel

18 Shtator 2020

Gratë rrëfejnë arsyet pse tradhtojnë dhe jo, seksi nuk

Ekspertët thonë se ndryshe nga ç’mendohet, se seksi apo tërheqja fizike janë arsyet për tradhti, e vërteta është pak më ndryshe, aq më tepër, kur bëhet fjalë për gratë.

Psikologë dhe këshillues martese identifikojnë 8 arsye të mundshme  pse gratë tradhtojnë, bazuar në rrëfimet e tyre:

1. Ato po shmangin konfliktin

Ndonjëherë, kur një marrëdhënie është e mbushur me konflikte, ose edhe kur gjërat nuk janë 100% të lehta për një periudhë të shkurtër kohe, kjo mund të bëjë që një person të panikoset dhe të vijë në krahët e tjetrit.

Afera nuk ka të bëjë më shumë me seksin në atë pikë, aq sa është një mënyrë për të shmangur problemet.

"Mashtrimi i lejon ata të shpëtojnë", thotë Klapow.

Ky ishte rasti për Deonne, 40 vjeç, e cila pa flamuj të kuq në marrëdhënien e saj, por nuk ishte e gatshme për t'u përballur me ta. Ajo thotë se ndihej si opsioni më i mirë dhe më i lehtë ishte të qenit me dikë tjetër dhe kjo i "plotësoi një boshllëk".

2. Duan të “shpëtojnë” marrëdhënien

Ndërsa tingëllon e çuditshme, disa njerëz e përdorin tradhtinë si "një thirrje ndihme për të shpëtuar marrëdhënien para se të heqin dorë plotësisht nga ajo", "thotë Bethany Ricciardi, një eksperte për marrëdhëniet seksuale.

Po, ”tradhtarja” mund të dalë dhe të bëjë seks, por kjo nuk ishte teknikisht qëllimi ose interesi i saj kryesor, thotë ajo.

Në vend të kësaj, çështja mund të jetë mënyra (jo e shëndetshme) e partnerit që tradhtoi, për t'i thënë tjetrit se ata kanë qenë të palumtur dhe duhet të fillojnë një bisedë.

Ndonëse nuk ëshë mënyra më e mirë, shpesh funksionon: Disa çifte vërtet zbulojnë se janë më të fortë pasi kanë mashtruar, sepse tradhtia i frymëzoi ata të komunikonin më shumë dhe të zgjidhnin çështjet dhe problemet apo pengesat e tyre.

3. Duan t’i japin fund marrëdhënies

Nga ana tjetër, disa njerëz kthehen në tradhti si një mënyrë për t'u ndarë me partnerin e tyre.

"Në vend që të dalin dhe të thonë se ata duan t'i japin fund lidhjes, personi tradhton duke shpresuar se partneri i tyre do t'i zbulojë dhe do të ndahet me ta",  thotë Emily Mendez, një eksperte e shëndetit mendor.

4. Kanë një të kaluar abuzive

Raina, 44 vjeç, thotë se arsyeja pse ajo tradhtoi, buroi nga një fëmijëri abuzive, e cila e bëri atë të ishte në një martesë të parë abuzive, dhe më pas në një martesë të dytë të përsëri të dështuar.

Të dyja herët ajo e tradhtoi burrin e saj, së pari si një mënyrë për të dalë nga një situatë toksike, dhe së dyti si një mënyrë për të vazhduar në një rrugë të vetë-përmirësimit.

"Unë kisha kaluar dy vjet në terapi duke u përpjekur të kapërceja abuzimin në të kaluarën," thotë ajo për Bustle.

Por burri i saj i dytë nuk po i dëgjonte nevojat e saj dhe nuk po e ndihmonte gjatë rrugës.

 Në fakt, ai madje e inkurajonte atë të ndalonte marrjen e ilaçeve të dobishme.

E irrituar, kur erdhi një burrë tjetër në jetën e saj, ajo nuk mund të mos fillonte një lidhje me të.

"Ai më dha hapësirë, por edhe mbështetje", thotë ajo, e cila e ndihmoi atë të ndihej më e sigurt për veten.

"Sot, unë jam e pavarur dhe e fortë. Nuk kam më nevojë të varem nga një burrë. Ndërsa pendohem që lëndova njerëz, nuk mund të pendohem për asnjë nga punët e mia. Njëri më dha fëmijët e mi dhe tjetri më dha veten time. "

5. Duan të rrisin vetëvlerësimin e tyre

"Kur dikush ndihet i trishtuar për veten e tij, ngazëllimi i seksit me një person të ri / të ndaluar siguron një ndjenjë të përkohshme të vlerësimit të vetes,"  thotë për Bustle, Tracy K. Ross, një terapiste çiftesh.

"Për shembull nëse gjërat nuk po shkojnë mirë në punë dhe ata ndjehen të pasigurt për vlerën e tyre, një dashnor i jashtëm mund ta trajtojë përkohësisht atë ndjenjë."

6. Janë të vetmuara

"Shumica e njerëzve që mashtrojnë nuk janë përmbushur emocionalisht,"  thotë Ellen Bolin, një trajner i çertifikuar i marrëdhënieve profesionale, për Bustle, i cili shpjegon pse kaq shumë njerëz u drejtohen tradhtive,  si një mënyrë për të kuruar një ndjenjë të vetmisë brenda një marrëdhënieje.

Gjëja më e mirë për t’u bërë është që çiftet të flasin dhe t’i bëjnë të ditur njëri-tjetrit kur / nëse janë ndjerë të lënë pas dore, të padëgjuar ose të vetmuar.

7. Janë të mërzitur nga monotonia/rutina

Tradhtia është një zgjedhje e bërë nga ata që janë mërzitur me jetën e tyre në përgjithësi, dhe kjo nuk ka shumë të bëjë me partnerin e tyre.

“Është një mënyrë për t'u ndjerë i gjallë, i veçantë, i parë nga dikush tjetër", thotë Ross.

8. Janë duke kërkuar hakmarrje

Tradhtia mund të jetë gjithashtu një akt hakmarrjeje, i cili mund të burojë nga zemërimi - për një numër arsyesh.

"Personi mund të jetë i zhgënjyer në marrëdhënien e tij, ose të ndjehet sikur partneri i tij nuk kujdeset, nuk i dëgjon, nuk i mbështet", thotë Klapow.

Pra, në vend që të ballafaqohen drejtpërdrejt me problemin, ata e shmangin atë dhe veprojnë duke tradhtuar."

Burimi: Bustle