Art & Libra

Erotika përmes artit në sytë e 9 vajzave artiste

Shkruar nga Anabel

15 Shtator 2020

Erotika përmes artit në sytë e 9 vajzave artiste

Përtej fuqisë së saj për të tërhequr vëmendje, arti i mirë erotik mund të bëjë deklarata të fuqishme dhe pozitive për shoqërinë. Kështu ka lulëzuar ky zhanër i artit edhe në Instagram. Shumë artistë me qindra e mijëra ndjekës, vitet e fundit, u kanë treguar audiencës së tyre mënyra të reja për të menduar për dashurinë, seksin dhe intimitetin, shpesh duke rrezikuar mbylljen e llogarive të tyre të Instagramint për “shkelje të udhëzimeve të komunitetit”.

Arti erotik ka ekzistuar gjithmonë. Gdhendjet më të vjetra të organit gjenital të gruas, të gjetura në Abri Castanet, një shpellë e vendosur në jug të Francës, datojnë të paktën përpara 37.000 viteve.

Më poshtë paraqiten 11 artiste, punët e të cilave janë sa të ngjashme, aq edhe të ndryshme nga njëra-tjetra:

- Regard Coupables

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Regards Coupables (@regards_coupables) on

- Tina Maria Elena

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Maria Elena Bak (@tinamariaelena) on

- DVRK Shines

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ? Coco | Illustrator ? (@dvrkshines) on

- Kristen Liu-Wong

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristen Liu-Wong (@kliuwong) on

- Frida Castelli

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frida Castelli (@fridacastelli) on

- Nikki Peck

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki Peck (@bonercandy69) on

Estine Coquerelle

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Estine Coquerelle (@estine.coquerelle) on

- Melodie Perrault

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melodie Perrault (@melodieperrault) on

- Natalie Krim

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Krim (@nataliejhane) on

Burimi: Glamour

MOS I HUMBISNI