Beauty

Si pandemia ndikoi për mirë te industria e kirurgjisë plastike

Shkruar nga Anabel

10 Korrik 2020

Si pandemia ndikoi për mirë te industria e kirurgjisë plastike

Një numër i madh i klinikave të kirurgjisë plastike në gjithë botën, po raportojnë (via BBC) për një rritje të njerëzve që duan t’i nënshtrohen një ndërhyrjeje estetike. Arsyet mbi këtë ndryshim të fundit lidhen me pandeminë, ndonëse mund të tingëllojë e çuditshme nëse marrim parasysh pasigurinë ekonomike të shkaktuar nga koronavirusi.

Megjithatë nga ana tjetër ka patur njerëz që i janë nënshtruar tani një ndërhyrjeje estetike dhe kjo lidhet me mundësinë për t’u rikuperuar në shtëpi, duke qenë se shumë njerëz punojnë nga shtëpia ose janë ende në izolim. Nga ana tjetër, maskat fshehin shenjat e vogla që lënë për pak ditë ndërhyrjet në fytyrë.

Sipas BBC, trajtimet më të shpeshta përfshijnë: fryrjen e buzëve, heqjen e dhjamit bukal, botoksin, tërheqjen e fytyrës dhe ndërhyrjen në hundë. Rod J Rohrich, kirurg estetik me bazë në Teksas, tha se gjithnjë e më shumë po shtohen pacientë: “Ka patur edhe më shumë raste se zakonisht. Mund të operojmë gjashtë ditë të javës nëse duam. Është fantastike,” tha ai për BBC.

Ndonëse nuk ka statistika të sakta për këtë fenomen në Shqipëri, mund të themi se industria e ndërhyjeve estetike në vend po lulëzon dhe duket në terma të mirë. Ka edhe një numër të konsiderueshëm të huajsh dhe shqiptarësh që jetojnë jashtë vendit, të cilët kthehen këtu për këto procedura, ku më e kërkuara mbetet ndërhyrja në hundë. Për një ide pak më të qartë, Anabel.al kontaktoi me Dr. Konstandin Ballomën, otorinolaringolog, i cili tha se “numri i ndërhyrjeve estetike ka patur njëfarë rritje këto kohë, sidomos kirurgjia e fytyrës dhe në veçanti rinoplastikat (ndërhyrjet në hundë)”. Dr.Balloma shtoi se “njerëzit po shfrytëzojnë momentin e mbajtjes së maskave dhe punës nga shtëpia”.

MOS I HUMBISNI