Social Buzz

Gjithë gjërat që mund t'i bëjë gjuha, që ju s'i dini!

Shkruar nga Anabel

29 Qershor 2020

Gjithë gjërat që mund t'i bëjë gjuha, që ju

Gjuha bën pjesë tek organet që ne përdorim më shumë, pavarësisht se nuk i kushtojmë vëmendjen e merituar. E përdorim për funksionet më bazike të jetë, siç është ushqyerja apo kur flasim, por dimë shumë pak gjëra rreth saj, që pasi t'i mësoni do ta shihni me sy tjetër dhe ta trajtoni ndryshe.

1.

Gjuha, ndryshe nga muskujt e tjerë, nuk lodhet kurrë.

2.

Çdo gjuhë është ndryshe. Njësoj si gishtat e dorës edhe gjuha ka shenjën e saj unike, e cila përdoret si metodë identifikimi.

3.

E bën dot këtë palosjen e famshme me gjuhë?

Shkencëtarët ende po përpiqen t'i japin një përgjigje logjike faktit që disa njerëz munden ta bëjnë gjuhën në formë "u-je", kurse ca të tjerë, jo. 

4.

Gjuha vërtet nuk lodhet, por mund të shëndoshet.

5.

Eshtë e pamundur të ndjeni shijen e diçkaje duke përdorur vetëm gjuhën.

Provoni të hani një ëmbëlsirë duke mbyllur hundën me duar. Gjuha do t'ju tregojë se po shijoni diçka të ëmbël, por s'do ta dolloni dot kurrë se ç'është.

6.

Eshtë ajo pjesë trupi që shërohet më shpejt.

7.

Ndryshimi i ngjyrës së saj tregon diçka për shëndetin tuaj.

Burimi: Bright Side

MOS I HUMBISNI