Arkitektura

Çfarë fsheh dysheku 400 mijë dollarësh i Drake

Shkruar nga Anabel

29 Prill 2020

Çfarë fsheh dysheku 400 mijë dollarësh i Drake

Në fillim të muajit, Drake u kthye në kryefjalën e titujve pasi i tregoi botës shtëpinë ku jeton. Turi vërtetoi se reperi fle mbi tufa me para – në kuptimin e dytë të fjalës sepse dysheku i tij kushton 400 mijë dollarë.

Dysheku, i cili prodhohet nga kompania suedeze Hästens , ka një listë pritjeje në New York dhe Los Angeles. Fillimisht u prodhuan vetëm 12 dyshekë, secili prej tyre u punua me dorë për më shumë se 600 orë.

Pra u nevojitën 600 orë punë që një ekip prej katër personazh të prodhonte një dyshek. Me pak fjalë, një muaj punë. Le të mos sillemi sikur çmimi justifikon punën. Sidoqoftë, nuk është orendia me çmimin më qesharak në shtëpinë e Drake: llambadari i tij ka 20 miijë kristale Swarovski.

Në fakt, në botën e të famshmëve, përbri Jennifer Lopez që shpenzon 1200 dollarë në javë për trajtime fytyre me placentë, Rihanna-s që shpenzon 25 mijë dollarë në javë për flokët dhe makinës 3.4 milionë dollarëshe të Drake, dysheku gjys milionësh ngjan si ujdi e mirë.

Çfarë fsheh dysheku 400 mijë dollarësh i Drake

Shumica prej nesh nuk do të shpenzojnë 400 mijë dollarë gjatë gjithë jetës, por gjithsesi është argëtuese të lexosh për kulturat e ndryshme të gjumit. Sipas një interviste të menaxherit të dyqanit Hästens në Los Angeles, Linus Adolfsson, suedezët e vlerësojnë shumë gjumin. Adolfsson e përshkruan si një formë të kujdesit ndaj vetes dhe thotë se dysheku duhet të kushtojë më shumë se makina:

“Dysheku duhet të jetë orendia më e rëndësishme në shtëpi. Në Suedi, nëse divani kushton më shumë se dysheku, njerëzit s’e kuptojnë. Kemi tjetër sjellje ndaj gjumit,” tha Adolfsson për Vice.

Në realitet, kjo është e gjitha një lojë marketingu: suedezët shpikën edhe fjalën “lagom,” që do të thotë “fiks sasia e duhur,” që nuk mund të aplikohet për këtë etiketë çmimi. Por mos u shqetësoni, një dyshek klasik Hästens kushton vetëm 190 mijë dollarë.

Burimi: The Guardian