Top List

Një tufë me fakte të çuditshme për të shtyrë kohën

Shkruar nga Anabel

28 Mars 2020

Një tufë me fakte të çuditshme për të

1. Kafsha që vret më shumë njerëz çdo vit nuk është gjarpri, as peshkaqeni, as vetë njeriu – është mushkonja.

2. Sharrat u shpikën për të ndihmuar gratë në shtratin e lindjes.

3. Shkronja e fundit që iu shtua alfabetit anglez nuk ishte Z, ishte J.

4. Para se të shpikej televizori me ngjyra, 75% e njerëzve shihnin ëndrra bardhë e zi.

5. Në Zvicër, është e jashtëligjshme të mbash një kavie në shtëpi sepse mërzitën vetëm.

6. Familja mbretërore britanike nuk lejohet të luajë Monopoly.

7. Çantat e kartonit dhe qeset plastike janë njësoj të dëmshme për mjedisin.

8. Për një periudhë të shkurtër kohore, planeti Uran quhej George.

9. Lego është prodhuesi më i madh i gomave në botë.

10. Kanadezët thonë aq shpesh “më fal,” sa në vitin 2009 u miratua Projektligji i Ndjesës që deklaronte se një “më fal” nuk mund të konsiderohet si pranim i fajit në gjykatë.

11. Logoja e lëpirëseve Chupa Chups u dizenjua nga Salvador Dalí.

12. The Hermitage Museum në Shën Pjetërburg ka aq shumë mace, sa ka punësuar një “Sekretar Shtypi për Macet.”

13. Fillimisht, bluzat me mëngë të shkurtra iu marketuan burrave të pamartuar që nuk dinin të qepnin kopsat e rëna nga këmishat.

14. Më 18 prill 1930 nuk ndodhi asgjë. Në lajmet e orës 18:00, folësi radiofonik i BBC tha: “S'ka lajme.”

15. Një mace ishte bashkautorja e një studimi në fizikë në vitin 1975.

16. Arabia Saudite importon gamile nga Australia.

17. Qumështi i hipopotamëve është rozë.

18. Shekspiri dhe Pokahontas jetonin në të njëjtën kohë.

19. Ka më shumë tigra në Teksas, Amerikë se sa në gjithë botën.

20. Në Saturn dhe Jupiter bie shi diamantësh.

Burimi: BuzzFeed

MOS I HUMBISNI