Sport

Për herë të parë, shtyhen Lojërat Olimpike

Shkruar nga Anabel

24 Mars 2020

Për herë të parë, shtyhen Lojërat Olimpike

Lojërat Olimpike 2020 që supozohej të nisnin më 24 korrik në Tokio janë shtyrë për një datë të mëvonshme brenda verës së vitit 2021 si pasojë e pandemisë së koronavirusit.

Të martën, Komiteti Ndërkombëtar Olimpik (IOC) njoftoi se duke parë presionin e atletëve dhe pjesëmarrësve të tjerë, vendosi të shtyjë eventin sportiv.

“Në rrethanat që ndodhemi dhe duke u bazuar në informacionet e OBSH, Presidenti i IOC dhe Kryeministri i Japonisë kanë dalë në përfundimin se Lojërat e Olimpiadës XXXII në Tokio duhet të riskedulohen për një datë pas 2020-s, por para përfundimit të verës së vitit 2021 për të siguruar shëndetin e atletëve dhe gjithë atyre që janë të përfshirë në Lojërat Olimpike,” shkruhej në deklaratën e IOC.

Kjo është hera e parë që shtyhen Lojërat Olimpike. Disa janë anulluar prej luftërave (1916, 1940, 1944).

MOS I HUMBISNI