Martesa

A ka një moshë ideale për t'u martuar? Duket se PO!

Shkruar nga Anabel

14 Shkurt 2020

A ka një moshë ideale për t'u martuar? Duket se PO!

Ndonëse nuk ka receta fikse kur vjen puna tek çështje si martesa, bashkëjetesa, ndarja apo fëmijët, mund t'i referohemi paksa statistikave për të krijuar një ide. Mendoni se ka një moshë ideale për t'u martuar?

Studimet e kryera nga sociologë thonë se po! Një hap aq i rëndësishëm sa martesa duhet hedhur në të 30-at tuaja. Vetëm rreth kësaj moshe, rreziku për një divorc të mundshëm nis të ulet. Nëse ti dhe partneri jeni të dy në të 20-at tuaja shanset për t'u ndarë janë më të larta dhe kjo lidhjet me pasigurinë që ekziston tek të dyja palët/

Interesant është fakti që njësoj si në të 20-at, shanset për divorc rriten edhe pas të 40-ve. Sipas psikologëve, në të 40-at një pjesë e mirë e martesave bëhen sepse njerëzit fillon t'i frikësojë ndjesia e vetmisë. Nga mendimi se "nuk ka më kohë" për të gjetur të duhurin, shumë martesa pas kësaj moshe, përfundojnë në ndarje ose marrëdhënie toksike.

Idealja? E mesmja e artë, që me një llogari të thjeshtë i bie 35-vjeç. Keni ende kohë për të thënë PO! Pranoni vetëm lulet sot!

Burimi: Glamour