Dating

Ju mund të jeni aloseksualë dhe të mos ja keni idenë!

Shkruar nga Anabel

12 Shkurt 2020

Ju mund të jeni aloseksualë dhe të mos ja keni idenë!

Nëse dikush do t’ju pyeste në jeni aseksualë, me siguri ju do të thoshit ‘jo, jam normal”. Nëse po, ka ardhur momenti të shtoni një fjalë në fjalor. Njihuni me alloseksualitetin ose aloseksualitetin, si t’ju vijë për mbarë.

“Termi aloseksual përdoret për të përshkruar dikë që nuk është aseksual,” thotë Rena McDaniel, eksperte në identitetin gjinor dhe seksual.

Në fjalë të tjera, përdorimi i termit aloseksual zhbën idenë se të tërheqja seksuale është standarte dhe ata që identifikohen si aseksualë nuk janë normalë.

Për të kuptuar më mirë për çfarë e kemi fjalën, duhet të kuptoni ç’do të thotë aseksual. Në vija të trasha, aseksualitet do të thotë të mos ndjesh tërheqje seksuale ndaj të tjerëve. Ka aseksualë që bëjnë seks rregullisht, ka aseksualë që janë në lidhje romantike, ka aseksualë që masturbohen. Sidoqoftë, asnjë nga këto nuk e bën një njeri aseksual më pak të tillë. E gjitha qëndron tek identifikimi.

Vlen të përsëritet se termi aloseksual i bën personat aseksualë po aq normalë sa të gjithë të tjerët në spektrin seksual. Asnjë identitet nuk është më normal se një tjetër.

Si përfundim, nëse ndjeni tërheqje seksuale ndaj të tjerëve, jeni aloseksualë. Urime.

 

MOS I HUMBISNI