Make-Up

Ç'ndodh po i përdorëm më shumë se ç'duhet produktet e make up-it

Shkruar nga Anabel

4 Shkurt 2020

Ç'ndodh po i përdorëm më shumë se

Produktet e make up-it janë pasuria më e madhe për shumicën e vajzave. Një çantë e mbushur me tualete ka fuqinë të na kthejë buzëqeshjen, aq sa ka fuqi të bëhet burim infeksionesh. Pakujdesia, neglizhimi apo mungesa e informacionit, na bëjnë që shpesh të harrojmë se nëse nuk i ndërrojmë, produktet e make up-it kthehen në rrezik për lëkurën e shëndetin tonë.

Ç'ndodh po i përdorëm më shumë se

Buzëkuqi

Mund t’iu duket se buzëkuqin mund ta përdorni për një periudhë shumë të gjatë, por jo. Nëse nuk e keni mbaruar buzëkuqin tuaj të preferuar, bëjeni para se të kalojnë 6 muaj.Një mënyrë për ta përdorur pak më gjatë është mbajtja e tij në frigorifer. Nëse buzëkuqi juaj fillon ndryshon lehtësisht ngjyrë apo ka një aromë të çuditshme, atëherë hidheni sa më parë.

Ç'ndodh po i përdorëm më shumë se

Furçat e make up-it

Ato janë produktet që mbajnë më shumë mikrobe se çdo gjë tjetër. Edhe pse jeni mësuar t’i zëvendësoni ato vetëm në momentin që ju prishen, furçat duhet ndryshuar çdo 4 muaj. Gjithashtu, gjatë kësaj periudhe duhet t’i lani vazhdimisht. Disa prej akneve tuaja në fytyrë i keni pikërisht prej furçave të pista apo të konsumuara më shumë seç duhet.

Ç'ndodh po i përdorëm më shumë se

Rimeli

Rimeli duhet zëvendësuar çdo 4 muaj dhe në mënyrë kategorike s'duhet ndarë me të tjerë. Përdorimi për një kohë më të gjatë i rimeli apo përdorimi i rimelit të dikujt tjetër, sado i pastër të jetë,do t'ju shkakton infeksion në sy. Bakteret e grumbulluara mund të shkaktojnë lloje të ndryshme infeksionesh për të cilat më pas duhet të kuroheni.

Ç'ndodh po i përdorëm më shumë se

Kremi Pudër

Maksimumi i përdorimit të një fondatine duhet të jetë 12 muaj. Por, më e mira do të ishte që ta ndryshonit çdo 6 muaj. Gjithmonë përpara se ta aplikoni duhet të lani duart dhe sfungjerin, pasi nëse se bëni, mikrobet që keni do të mbeten të mbërthyera në lëkurën tuaj.

MOS I HUMBISNI