Social Buzz

Pse na humbasin çorapet?

Shkruar nga Anabel

11 Shtator 2019

Pse na humbasin çorapet?

Sa herë e gjeni veten të inatosur duke kërkuar gjithë pasion çorapen tjetër, sepse është pala e 139574, që përfundon e vetme! Humbja e çorapeve është një ndër dilemat më të mëdha të njerëzimit, një mister që zor se do të zgjidhet, por deri më tani të paktën mund t'i japim një shpjegim, sado modest.

Ndërkohë që ne vazhdojmë të ruajmë çorape teke në dollap, me shpresën se shoqja e saj do të shfaqet nga çasti në çast, nga lavatriçja në lavatriçe, ndalojmë pak tek shkaku. 

E dini që gjatë jetës sonë mund të humbasim deri në 1264 çorape?

Shkencëtarët kanë zbuluar shkaqet dhe në bazë të hulumtimeve të tyre kanë krijuar një formulë matematikore për të parashikuar probabilitetin e humbjes së çorapeve pas një larjeje në lavatriçe.

Pse na humbasin çorapet?

Pas disa intervistave u zbulua se njerëzit që morën pjesë në eksperiment,  humbisnin mesatarisht 1.3 çorape çdo muaj dhe më shumë se 15 çdo vit, duke lënë pas shumë çorape teke dhe kjo ndodh sepse gjatë larjes shumë çorape humbasin brenda lavatriçes dhe ne s’kuptojmë asgjë. Vetëm në Britani humbasin 84 milion çorape nëpër lavatriçe vetëm në një muaj.

Arsyeja kryesore e humbjes së çorapeve është kompleksiteti i lavatriçeve, ndërsa një pjesë e mirë e tyre bien mbrapa mobiljeve dhe ju nuk e kuptoni kurrë, derisa e gjeni veten pa çorape. Nëse jeni edhe më kureshtarë, ndiqni videon.

MOS I HUMBISNI