Bota

Banka u depoziton pa dashje $120,000, çifti i shpenzon të gjitha

Shkruar nga Anabel

11 Shtator 2019

Banka u depoziton pa dashje $120,000, çifti i shpenzon të gjitha

Një çift nga Pennsylvania u emocionua dhe shpenzoi plot $120,000 që banka kishte depozituar pa dashje në logarinë e tyre. Nëse në fillim iu duk një aksident i këndshëm, me siguri tani janë penduar për pakujdesinë pasi do të gjykohen për vjedhje.

“Ndoshta s’ishte një ide e mirë,” tha Robert Williams për mediat lokale, pasi shpjegoi se u konsultuan me një ekspert që s’i këshilloi si duhej.

Përgjatë një periudhe 17-ditore në qershor, Williams dhe gruaja e tij, Tiffany, që kishin $1,121 në bankë para depozitës, tërhoqën pak më shumë se $100,000 që banka u hodhi pa dashje në llogari dhe i përdorën për të lënë kapar në një Chevrolet SUV.

Ata gjithashtu blenë një mikrobus, një trailer, një makinë garash dhe dy quade. Paratë i përdorën edhe për të paguar faturat dhe për të ndihmuar miqtë në nevojë. Vetëm për miqtë shpenzuan $15,000.

Bankës iu deshën tre javë që të kuptonte gabimin, kur në llogari kishin mbetur vetëm $13,000. Banka i tha çiftit se ishin përgjegjës për kthimin e parave.

Tiffany Wiliams, 35 vjeçe, u tha përfaqësuesve të bankës se do të fliste me bashkëshortin për të përpiluar një marrëveshje pagese.

Në korrik, gjatë marrjeve në pyetje veçmas nga njëri-tjetri, Robert dhe Tiffany pranuan se e dinin që paratë s’u përkisnin atyre, por i shpenzuan gjithsesi.

Më pas, çifti ndaloi së komunikuari me bankën dhe u akuzuan për vjedhje.

Fqinji i çiftit nuk shprehu keqardhje për ngjarjen. “Do kisha kontaktuar bankën para se të bëja diçka të tillë,” tha ai. “Unë s’jam aq idjot, por njerëzit bëjnë gjëra idjote ndonjëherë.”

MOS I HUMBISNI