Shqipëria

Nëse s'i keni nisur përgatitjet për vitin e ri shkollor, mësoni ç'ju pret!

Shkruar nga Anabel

10 Shtator 2019

Nëse s'i keni nisur përgatitjet për vitin e ri shkollor,

Nëse keni nisur me përgatitjet e vitit të ri shkollor, me siguri e keni vënë re se këtë vit, artikujt kushtojmë edhe më shumë se më parë. Librat dhe pajisjet shkollore janë bërë edhe më të shtrenjta se zakonisht, fenomen të cilin e pohojnë edhe tregtarët e kancelarive.

Sipas të dhënave të INSTAT, të publikuara tek Monitor.al, indeksi i librave dhe mjeteve shkollore pësoi rritje me 7.6% në gusht të këtij viti, ndërsa në vitet e tjera ky ndryshim ishte me më pak se 3%.

Nëse s'i keni nisur përgatitjet për vitin e ri shkollor,
Photo Courtesy of Monitor.al

Gjithsesi, duket se rritja në çmim po justifikohet nga cilësia e mallrave. Sot, në treg gjenden mjete shkollore që vite më parë nuk tregëtoheshin për shkak të mungesës së klientëve. Duket se prindërit sot, kujdesen të bëjnë blerje cilësore për fëmijët e tyre, pavarësisht kostove.

Sidoqoftë, po të njëjtat biznese thonë se numri i fëmijëve që blejnë artikuj shkollorë po bie vit pas viti, kjo pasi një pjesë e mirë e tyre e kanë të pamundur të përballojnë ato çmime.

 

MOS I HUMBISNI