Sex

Pse nuk doni të bëni seks?

Shkruar nga Anabel

9 Shtator 2019

Pse nuk doni të bëni seks?

Sa kohë ka kaluar nga hera e fundit që bëre vërtet seks? Nëse s'e mban mend, gjërat duket se s'po shkojnë në rrugën e duhur. Çfarë ju mban larg një akti të tillë? Disa prej arsyeve po ua tregojmë ne.

1. Prisni të shihni çdo bëjë partneri juaj
Trupi juaj nuk ka një manual të vetin dhe partneri nuk ka nga ta di se ju ndiheni mirë . Në vend që të prisni që ai të jetë gati, mund t’i jepni ju drejtim gjërave me një lëvizje të duarve, të buzës, ose çfarëdo tjetër. 

2.Nuk po e lejoni veten tuaj
Nëse keni një afat për të bërë një punë, ose keni patur një debat me nënën tuaj, ndoshta nuk do të keni dëshirë të bëni seks. Kur mendja juaj nuk është gati, as vagina juaj nuk do të jetë ! Mësoni ta lejoni veten të shkoni përtej vetë-afirmimit dhe fokusohuni në të jetuarit të momentit, studioni trupin e tij dhe se si ai ndihet dhe ndjenjat e mahnitshme të trupit tuaj. Kujtojini vetes tuaj se është e shëndetshme që t’ja dedikoni këtë kohë vetes tuaj. 

3. Ju bëni gjithmonë të njëjtat lëvizje

Kur e dini se çfarë do të ndodh gjatë veprimit, ju mund të mërziteni dhe të mos angazhoheni. Zgjidhja në këtë rast? Bëni diçka, çfarëdo, jini ndryshe. Kërkimet tregojnë se spontaniteti dhe ndryshueshmëria i ndihmon partnerët të jenë bashkë për shumë kohë.

4. Ju keni qëllim penetrimin

Ju mund t’i bëni seks oral partnerit tuaj ndërkohë që është gati për punë, ta shtyni drejt murit dhe ta puthni me pasion ose t’i bëni një surprizë tjetër. Kjo e nxit fantazinë tuaj kur shkoni drejt shtëpisë.

5. Ju nuk masturboni

Masturbimi i rregullt mund t’ju ndihmojë të jeni gati dhe të gjallë në lojën e seksit në nivelin bio-kimik dhe atë të sjelljes. Seksi lind seks pavarësisht nëse bëhet vetëm apo me partnerin. Për më tepër nëse një femër nuk pret të kalojë orgazmën, ajo mund të humbasë interesin ndaj seksit.

Sigurohuni që e njihni trupin tuaj mirë, flisni hapur për çdo gjë që mund të ndikojë në kënaqësinë seksuale dhe praktikohuni me veten përpara se ta bëni me partnerin.

MOS I HUMBISNI