Showbiz dhe TV

'15 orë në sallën e lindjes': Pse Almeda zgjodhi lindjen natyrale?

Shkruar nga Anabel

20 Gusht 2019

'15 orë në sallën e lindjes': Pse Almeda zgjodhi

Almeda Abazi dhe bashkëshorti i saj, Tolgahan u bënë për herë të parë prindër në 5 maj të këtij viti. Nuk kaloi shumë kohë që Almeda të na prezantonte me bebushin Efehan, por as të tregonte vështirësitë me të cilat u has gjatë lindjes së tij.

Në fakt, që në takimin e parë me të birin, Tolga i drejtua të voglit duke i thënë: “Bir, na frikësove shumë!”- kjo për shkak të lindjes së vështirë dhe orëve të gjata në sallë që ju desh të kalonte.

'15 orë në sallën e lindjes': Pse Almeda zgjodhi

4 muaj pas lindjes, gjatë një interviste për “Magazin D” Abazi foli më gjatë për atë moment dhe vendimin për të kryer lindje natyrale.

'15 orë në sallën e lindjes': Pse Almeda zgjodhi

“Ishte nëna ajo që më këshilloi të bëja lindje natyrale pasi kështu do ta përjetoja ndjesinë e të qënit nënë ashtu siç duhet. Djalin e solla në jetë pa marrë injeksione dhe pse e gjithë procedura zgjati plot 15 orë dhe ishte gjithçka shumë e vështirë.”- tregoi Almeda.

'15 orë në sallën e lindjes': Pse Almeda zgjodhi

Përpos këshillës që e ëma i ka dhënë shoë girl-it, shpesh thuhet se lindja natyrale është më e mirë se ajo me operacion. Kjo për disa nga arsyet më poshtë:

1. Nëna është më e lirshme në lëvizje

2. Ke më shumë kontroll mbi lindjen tënde

3. Në të shumtën e rasteve, zgjat pak

4. Femra e merr veten më shpejt

5. Ka më pak rreziqe si për nënën ashtu dhe për bebin

6. Gjidhënia është më e thjeshtë dhe e suksesshme

7. Rrit vetëbesimin e nënës së re

Me siguri, Almeda i dinte të gjitha këto, kështu që pavarësisht të gjithave, eksperienca ja vlejti.

MOS I HUMBISNI