Flirt

Dua ta ftoj për të dalë, por kam frikë nga refuzimi

Shkruar nga Anabel

12 Korrik 2019

Dua ta ftoj për të dalë, por kam frikë nga refuzimi

Situata është kjo: ty të pëlqen një djalë (ose vajzë) dhe s’po di si ta ftosh për të dalë. Më saktë, ke frikë nga “JO-ja” që mund të marrësh si përgjigje. E dini se ekziston një lloj strategjia që ia bën të pamundur “fiksimit” të të refuzojë?!

Bëje ti hapin e parë dhe mos u mendo 2 herë! Kjo do të tregojë që ke besim në vete, je mjaftueshëm interesant dhe nuk i lë gjërat që do në mëshirë të fatit. Të gjitha këto cilësi janë shumë seksi kur bëhet fjalë për një partner të mundshëm.

Ç’duhet të bëni?

Mendo për diçka që ti do ta bëje gjithsesi, në shoqërinë e tij ose jo dhe më pas përdore këtë si ftesë. Për çfarë po flasim? Ja një shembull: “Është hapur një restorant i ri sushi-sh dhe po mendoja ta provoja këtë të enjte. Do të vish dhe ti?”

Në këtë mënyrë, ju shmangni frazat e sikltshme si: “Do të doja të kalojë më shumë kohë me ty.” Ndërsa kur ja thua në formën më sipër ti shmang automatikisht “presionin” që ndjen personi tjetër dhe dukesh sikur s’ka rëndësi nëse vjen apo jo, ti do të kënaqesh gjithsesi.

Gjëja e parë që mendojnë rreth teje kur shprehesh kështu, është që s’je i mërzitshëm dhe se di si të kënaqesh.

Gjasat që të të thojë “JO” janë shumë të vogla, por nëse ndodh përgjigja më e saktë do të ishte: “Mos e vrit mendjen, javë të mbarë në vazhdim.”

Kështu del si zotëri nga situata dhe e bën të pendohet që refuzoi ftesën (nëse e bën, sigurisht). Ç’po prisni akoma?!

MOS I HUMBISNI