Transformim total

Dhëmbët e bardhë bëhen për 5 minuta në shtëpi!

Shkruar nga Anabel

5 Korrik 2019

Dhëmbët e bardhë bëhen për 5 minuta në

Dhëmbë që shkëlqejnë janë ëndrra e të gjithëve. Gjithnjë e më tepër jemi në kërkim të dhëmbëve të bardhë, por harrojmë që me pak vëmendje mund t'ja arrijmë edhe në kushte shtëpie.

1. Soda e bukës
Soda e bukës, lehtësisht e gjendshme në guzhinën tonë ndihmon në largimin e pllakave të krijuara tek dhëmbët të cilat shkaktojnë ngjyrën e verdhë.

2. Lëkurë portokalli
Pastrimi i rregullt i dhëmbëve me lëkurë të freskët portokalli redukton akumulimin e papastërtive.

3. Luleshtrydhe
Luleshtrydhja është një lëndë tjetër që përmban vitamin C me bollëk, e nevojshme kjo për dhëmbë më të bardhë.

4.Limon
Vitamina C dhe acidet që limoni përmban janë shumë të përshatatshëm për të larguar pllakëzat nga dhëmbët tuaj. Mund ti përdorni lëngun, por edhe direkt lëkurën e tij. Përsëriteni dy herë në ditë për dy javë për rezultate më të mira.

5. Kripë
Kripa është një prej agjentëve pastrues më të rëndësishëm dentar përdorur prej dekadash. Ajo ndihmon në rikuperimin e mineraleve të humbura prej dhëmbëve dhe rigjenerimin e ngjyrës së bardhë të tyre.

Kujdes: Mos i fërkoni dhëmbët me forcë kur përdorni këtë përzjerje sepse mund të shkaktojë irritime në mishrat e dhëmbëve ose dëmtime.

Nëse këto s'ju duken mjaftueshëm, hidhini një sy rregullave themelore për dhëmbë të bardhë. Nëse nuk i zbatoni këto, s'ka asgjë që ju justifikon.

~Lajini dhembet rregullisht. Mbetjet dhe cipat qe krijohen zverdhin dhembet tuaj.

~Lajini dhembet me tekniken e duhur dhe kohezgjatjen e duhur.

~ Një dietë e balancuar është e rëndësishme. Hani shëndetshëm.

Ngjyra e ushqimeve që konsumoni është shumë e rëndësishme.Pijet e errëta si kafja ,vera,çaji i zi ndikojnë në bardhësinë e dhëmbëve tuaj.