Shqipëria

Pas protestave në vend, turistët anullojnë udhëtimet drejt Shqipërisë

Shkruar nga Anabel

14 Maj 2019

Pas protestave në vend, turistët anullojnë udhëtimet drejt

Nëse futeni në faqen e BalkanWeb tani, gjeni me dhjetëra lajme mbi protestën e djeshme – që shpeshherë përcaktohet si e dhunshme –  njëri prej të cilëve shpjegon se janë arrestuar 7 persona, janë proceduar 15 dhe janë plagosur 3 policë. Ju tingëllon si koha apo vendi ideal për të bërë ca ditë të mira pushime në Shqipëri? Jo? Epo as turistëve.

“Situata është dramatike. Partnerët tanë janë shumë të shqetësuar nga anullimet që po bëjnë klientët e tyre,” thotë për Monitor Rrahman Kasa, kryetar i Unionit Turistik Shqiptar. “Partnerët tanë po mundohen t’i qetësojnë dhe janë në pritje të zhvillimit të ngjarjeve.”

Ndërsa Zak Topuzi, nga Shoqëria e Hotelerisë dhe Turizmit thotë po për Monitor se “ka shumë anullime grupesh. Ka dhe anullime në konferenca e trajnime.”

Këto deklarata dhembin më shumë sot, sidomos pas një viti shumë të mirë për turizmin në vend. Vjet, Shqipërinë e vizituan 5.93 milionë të huaj, një rritje pre 16% nga viti paraardhës, nga të cilët, 97% erdhën për qëllime turistike.

MOS I HUMBISNI