KESHILLA PER BLERJET TUAJA
QUIZ

#Quiz: Sa të kujdesshëm tregoheni ndaj vetes?

Shkruar nga Anabel

11 Prill 2019

Ndonjëherë ne harrojmë sa të rëndësishme janë detajet e vogla që na rrisin vetëbesimin. Një ndër mënyrat më efektive për t’u kujdesur ndaj vetes bazohet tek komplimentet, aktivitetet e zakonshme në shtëpi dhe ato zbavitëse që na bëjnë të ndihemi mirë.

Në vijim do të gjeni disa situata të cilat janë treguese se ju kujdeseni vazhdimisht për veten.

1. Shiheni në pasqyrë dhe ndiheni të bukur.
2. Komplimentoni veten.
3. Ndonjëherë keni nevojë për të pirë një kafe vetëm.
4. Pastroni dhomën.
5. I gatuani vetes një vakt të mirë e të bollshëm.
6. Anulloni plane që nuk ju interesojnë.
7. Kaloni gjithë fundjavën me shoqërinë.
8. Keni larguar nga jeta juaj dikë që ju mbushte me negativitet.
9. Ushtroheni vazhdimisht në palestër ose në shtëpi.
10. Ecni.
11. Me raste, shkëputeni nga telefoni për t’iu përkushtuar vetes/familjes.
12. Zgjoheni herët në mëngjes kur keni për të bërë gjëra të rëndësishme.
13.Ndiheni mirë me trupin tuaj.
14. Lexoni artikuj të shumtë për kujdesin e lëkurës, tonifikimin e trupit, dietat e shëndetshme.
15. Lexoni libra.

 

MOS I HUMBISNI