KESHILLA PER BLERJET TUAJA
Lëkura

Ndoshta, po harxhoni lek kot me këto produkte

Shkruar nga Anabel

13 Mars 2019

Studimet e bëra herë pas here kanë treguar se mesatarisht gratë përdorin rreth 16 produkte kozmetike çdo ditë. Gjithsesi, këtu s’ka asgjë për tu habitur. Çdo ditë ne na duhet me çdo kush një produkt dhe si pa kuptuar kuleta fillon të zbrazet...

Ajo çfarë duhet të kujtojmë më shpesh është nëse po i shpenzojmë paratë tona aty ku duhet apo jo?

Me disa prej tyre jo vetëm që po harxhojmë paratë, por i bëjmë dëm dhe fytyrës sonë.

1. Vaji i kokosit

Vaji kokosit u bë produkti më popullor për një kohë të gjatë. Vajzat nisën ta përdornin pothuajse për çdo gjë; si pastrues make up-i, hidratues, për flokët, qërpikët e çdo gjë tjetër. Për pak ,harruam se vaji i kokosit nuk është produkt universal dhe nuk funksionon për çdo lloj lëkure njësoj.

2. Acidet e fytyrës

Kur duan të kursejnë para, shumë zgjedhin të bëjnë peel-ing në shtëpi duke blerë produkte me përmbajtje acidesh. Në fakt, kjo është një proçedurë që duhet bërë në shtëpi dhe vetëm nga një profesionist. Këto produkte supozohet të heqin shtresat e vdekura të lëkurës, kështu që gabimi më i vogël mund të shkaktojë rrezik madhor.

3. Mjetet për pastrimin e akneve

E njëjta gjë si me peeling kimik. Të tilla mjete nuk kryejnë asnjë funksion nëse nuk i përdorni siç duhet.

4. Kremrat anti-celulit

Pavarësisht çfarë thuhet për këto produkte apo sa shumë i duam ne ato, e vërteta është se kremrat anti celulit nuk funksionojnë. Celuliti varet nga gjenet dhe hormonet.

5. Scrub-i i buzëve

Shpesh herë scrub-i i buzëve është thjesht balsam buzësh me çmim më të lartë.

6. Produktet për majat e djegura të flokëve

Ja një produkt tjetër që thjesht po shpenzon paratë tona. Harrojeni të ketë një mënyrë tjetër për të shpëtuar nga majat e djegura përveçse t’i presim ato.

MOS I HUMBISNI