Original

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë të lindurve në vitet ‘90-të

Shkruar nga Anabel

11 Mars 2019

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë

Cila është dëshira më e madhe e njerëzve? Të kthehen edhe njëherë fëmijë. Qoftë edhe për një ditë të vetme. Nuk kishe asnjë përgjegjësi, (përveçse të laje duart edhe këmbët kur vije nga loja) dhe bota dukej kaq e bukur...

Kush e mendonte se do të na merrte malli kaq shumë për ato kënaqësi të vockla që shijonim çdo ditë? Sot, kemi punë me fëmijët e viteve ’90-të sepse do rikthehmi shumë vite pas, tek gjërat që dikur na mjaftonin për të na bërë të lumtur. A mund të na bashkoheni në kujtime?

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë

1. Zgjimi i të dielës në mëngjes

Nuk e dimë me siguri si është mëngjesi juaj tani, por mund ta parashkojmë si ka qenë dekada më parë. Ti zgjoheshe, bashkë me motrën/vëllain dhe lëvizja e parë ishte përballë televizorit.

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë

Mami të përgatiste mëngjesin, ndërkohë që ju shihnit Tom & Jerry ose Sandokan-in që na mungon kaq shumë!

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë

2. Super Mario

Një princeshë po priste të shpëtohej dhe ne mund të rrinim me orë të tëra pa lojës së preferuar. Super Mario ishte dhe mbetet adhurim!

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë

3. Këto sandale

Trendet mund të ndryshojnë sa të duan, por vëmë bast që asgjë nuk do të duam më shumë se këto sandale llastiku. Ishin parajsë! Këmbët gjenin paqe dhe më e bukura është se gjithë lagja kishte një palë si ato.

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë

4. Loja e preferuar e gocave!

Kush nuk ka luajtur me litar, s’ka shijuar asgjë!! Stërvitje e paparë për trupin dhe çfarë kënaqësie kur dilje e para nga të gjitha!

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë

5. Freskuesja (ventilatori)

Çfarë bënim gjatë drekës verave të nxehta? Dilnim para saj gjer kur mami na prishte lumturinë me një ulërimë nga dhoma tjetër!

6. Këto stilolapsa!

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë

Ti ishe VIP i klasës kur nga kuleta nxirrje këto.

7. Ç’bënim në fillore?

Gjithë naivitet shkruanim në duar kopjet. Ose krijonim “fjalë turp” me makinën llogaritëse.

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë

Ose ose, mbanim këtë lodrën antistres poshtë bangës.

Vëmë bast që këto gjëra i mungojnë gjithë

Në fakt, kujtimet e fëmijërisë nuk mbarojnë kurrë, prandaj jeni të lutur të na e shtoni nostalgjinë!

MOS I HUMBISNI