Keshilla Arredimi

Pse duhet të ndryshojmë elektroshtëpiaket dhe kur është koha e duhur për t’i blerë ato?!

16 Gusht 2018

Pse duhet të ndryshojmë elektroshtëpiaket dhe kur është

Elektroshtëpiaket janë produkte të cilat na marrin gjithmonë kohë dhe vëmendje të madhe para se të vendosim për blerjen e tyre, për shkak se janë të kushtueshme por edhe për faktin sepse këto pajisje janë ndihma jonë më e madhe në familje.

Faktorët që ndikojnë në nxitjen për blerjen e elektroshtëpiakeve të reja nga një studim i Dhjetor 2017 në Shtetete e Bashkuara kemi të dhënat si më poshtë:

Pse duhet të ndryshojmë elektroshtëpiaket dhe kur është

Çdo vit prodhuesit e elektroshtëpiakeve prezantojnë modelet e reja të pajisjeve të cilat  mbeten të njëjta përsa i përket qëllimit bazë për të cilin janë krijuar, por modifikohen për t’iu përshtatur stilit të jetesës së diteve të sotme.

Ristitë e frigoriferëve modernë

Në frigoriferë  ajo çka ofrojnë modelet më të fundit janë:

1. Motor inverter “direct drive”, i cili siguron 32 % kursim të energjisë elektrike.

Pse duhet të ndryshojmë elektroshtëpiaket dhe kur është
2. Ftohje me ajër, siguron që frutat e perimet të mos ngrijnëe dhe të mbeten të freskëta për një kohë më të gjatë.
3. Sensor lagështie që nuk lejon dehidratimin e frutave e perimeve.
4. Komandim nga telefoni me Wi-Fi, lidhje e drejtëpërdrejtë me qëndrën e servisit kudo ku jeni për asistencë.

Çfarë të rejash sjellin lavatriçet e gjeneratës së fundit?

1.Vlen të theksojmë sërish motorin “direct drive” i cili siguron punim të qetë dhe kursim në energji.
2. Larja e rrobave me shkume , siguron  ruajte të fibrave e ngjyrave të rrobave.
3. Vetë-kontrollin e sasisë së detergjentit nga pajisja në varësi të peshës së rrobave.
4. Larje me avull per rrobat delicate apo dhe shtimin e rrobave edhe nese ka filluar procesi i larjes.

Zëri i fundit i teknologjisë së kondicionerëve

Kondicionerët janë  një ndër pajisjet elektroshtepiake më të domosdoshme dhe të kushtueshme. Evolimi i tyre në 10 vjeçarin e fundit është shumë i madh. Veçojme kondicioneret “Inverter”, të cilët jo vetëm ulin konsumin e energjisë por sigurojnë efiçencë maksimale edhe në temperatura ekstreme nga – 10 deri në + 45?.

Pse duhet të ndryshojmë elektroshtëpiaket dhe kur është

Sistemi “plazma” është përgjegjës për përmirësimin e cilësisë së ajrit në shtëpi duke siguruar pastrimin e tij nga bakteriet dhe lagështira.  Modelet e reja ofrojnë gjithashtu komandimi e tij me WiFi nga telefoni.

Kur është koha e duhur për të blerë elektroshtepiake të reja?

Për shkak të vlerës së konsiderueshme që këto pajisje kanë, nuk janë lehtësisht të ndryshueshme. Perveç rasteve kur ndryshimi i tyre është domosdoshmëri do donim t’ju informonim dhe me periudhat kur këto pajisje marrin uljet më të mëdha.  Koha më e përshtatshme ka lidhje me sezonin kur ato jane më shumë të nevojshme dhe shitesit e elektroshtepiakeve ofrojne ulje drastike të çmimeve të tyre.

Ofertat me të mira I gjeni në  muajt Gusht, Tetor dhe Janar, gjithashtu edhe në periudha festash apo ofertash me kohë të limituar.

Pse duhet të ndryshojmë elektroshtëpiaket dhe kur është

Gjatë muajit Gusht uljet më të mëdha janë në produktet e sezonit si kondicionerë dhe frigoriferë, kjo njihet si periudha kur bëhen likujdime të mëdha në këto produkte. Ne Gusht perfitohet jo vetëm nga vlerat e ulëta të blerjes së frigoriferëve e kondicionereve por edhe nga shërbimet  plotësuese që ofrohen me çmime të reduktuara siç është transporti, garancia apo instalimi i kondicionerëve.

 

MOS I HUMBISNI