Vetebesimi

Largojini këto fjalë nga fjalori juaj dhe do të jeni më të lumtur

3 Gusht 2018

Largojini këto fjalë nga fjalori juaj dhe do të jeni më

Sipas studiuesve të shëndetit mendor ekziston një listë me fjalë që nuk duhen përdorur shpesh, ose më mirë fare. Këtu përfshihen fjalë që ju ulin vetëvlerësimin dhe ju bëjnë të dukeni të këqinj në sytë e të tjerëve.


“Por”

Kjo është një fjalë që këshillohet të mos ërdoret shpesh. Arsyeja është e thjeshtë, sepse bën që çdo gjë të duket e pamundur dhe e komplikuar.

“Duhet”

Asnuk nuk ka dëshirë të marrë urdhra dhe fjala duhet “është” ajo që çdo fjali e kthen në urdhër.

“E meritoj”

Askush nga ne nuk “meriton” diçka më shumë se të drejtat e tij. Ndaj kjo fjalë kur përdoret ven e pa vend krijon idenë e viktimizimit ose të egoizmit.

“Shpresoj”

Të heqësh këtë fjalë nga fjalori nuk nënkupton qëndrimin pa shpresë. Ama disa gjëra është më mirë që të bëhen pa bërë shumë zhurmë.

“Kurrë” dhe “gjithmonë”

Këto dy fjalë janë të kundërta me njëra tjetrën dhe në të njejtën kohë të prera. Në vendin e tyre do të këshillohej përdorimi i fjalëve më të kujdesshme dhe më diplomatike.