Spirituality

Këto janë emrat e bebeve me energjinë më pozitive!

25 Prill 2018

Këto janë emrat e bebeve me energjinë më pozitive!

Zakonisht kur vjen puna tek vendosja e emrit të bebes prindërit përpiqen të jenë shumë shpirtërorë dhe të vendosin emra me kuptim të veçantë. U duket si një fëillim i mbarë për gjithë shpresat dhe dëshirat që kanë ata tek të vegjëlit e tyre. Në disa prej emrave më poshtë, do të zbuloni domethënien e lidhur me traditat spiritualeve të vëndeve përkatëse.

1.Chava (Chaya, Hava, Ava, Eva)

Origjina: Hebre          

Kuptimi: Jetë

Chava dhe variantet e tjera të këtij emri do të thonë “jetë”, gjallë. Eva është emri i parë i gruas në Bibël. Ajo u krijua nga Zoti dhe do ishte shoqëruesja më perfekte për Adamin. Thuhet se Adam-i e quajti gruan e tij Eva sepse ajo do të ishte ‘nëna e gjithë njerëzimit’.

2. Ariel (Arielle, Ari)

Origjina: Hebre

Kuptimi: Luani i Zotit

Ariel është emri simbolik për Jerusalem-in dhe i altarit në Tempullin e Shenjtë. Ariel ishte gjithashtu emri i një prej liderave më të respektuar çifutë.

3. Lydia (Lidia, Lydie)

Origjina: Greke

Kuptimi: E bukur!

Lydia ishte një biznesmene shumë e famshme dhe e zgjuar e cila shiste rroba të lyera në ngjyrë lejla. Thuhet se ajo ishte ‘gruaja që adhuronte Zotin’ dhe hapi zemrën e saj ndaj gjithë mesazheve që përcillte krishtërimi.

4. Arya (Aria, Arija)

Origjina: Sanskrit, gjuha e parë zyrtare e Hinduizmit.

Kuptimi: Fisnik

Arya ka kuptimin e një njeriu fisnik i cili ka arritur të paktën një nga 4 nivelet e shënjtërimit.

5. Grace (Gracie)

Origjina: Angli

Kuptimi: Perëndi, zemërgjerësi.

Grace është një emër i thjeshtë, por mban në vete shumë fuqi. Një njeri bujar është gjithnjë elegant, zemërgjërë dhe që di të falë.

6. Theodore (Ted, Teddy, Theo, Theodora, Dora)

Origjina: Greke

Kuptimi: Dhuratë nga Zoti

Theodorët janë dhurata hyjnore. Ka patur shumë të famshëm në historinë e njerëzimit me këtë emër.

7. Magdalena ( Magda, Maggie)

Origjina: Greke

Kuptimi: Dhuratë e Zotit

Maria Magdalena është një simbol që personifikonte rilindjen për të krishterët. Jo u mohua nga shoqëria, por Jezusi i dha gjithë mbështetjen e tij. Më pas ajo u bë një nga lideret e Krishtërimit dhe e shoqërontë Jezusin gjatë udhëtimeve të tij në Tokën e Shenjtë.  Ishte gjithashtu gruaja e parë që e pa Krishtin të ringjallej.

Burimi: Huffington Post

MOS I HUMBISNI