Arkitektura

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10 minuta: Një mrekulli!

10 Prill 2018

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10

Për një pjesë të mirë të njerëzve të ndërtosh një shtëpi është një ëndërr që zgjat për vite me radhë. Përveç parave, kërkon kohë kohë dhe shumë mund.

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10

Por falë apratamenteve të paketuara,një shtëpi mund të ndërtohet në vetëm 10 minuta. Po kështu siç e dëgjuar, një shtëpi mund të ndërtohet njësoj siç ne bënim dikur me ato të kukullave.

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10

Apartamenti, i ndërtuar nga kompania ‘Ten Fold’ është diku tek 60 metra katrorë. Ai mund të hapet në mënyrë portative dhe ndërtohet vetë pa ndihmën e punëtorëve apo të makinerive që nevojiten zakonisht.

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10

Kjo shtëpi vjen në disa variante të ndryshme dhe mund të transportohet pa shumë mund nga një vend në tjetrin.

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10

Pjesëzat mund të paketohen dhe ju mund të ruani çfarëdo lloj gjëje brenda tyre.

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10

Apartamenti i zgjuar është krijuar për t’i ofruar fleksibilitet pronarëve të tyre.

“Në botën tonë të re, kemi nevojë për shumë zhdërvjelltësi sepse gjërat janë gjithë kohës në ndryshim e sipër. Asgjë s’mund të lëvizë me shpejtësinë që jeta moderne kërkon.”- kështu u shpreh arkitekti David Martyn, krijues i këtij projekti.

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10

Ndonëse qëllimi fillestar i ekipit ka qenë dizajni i një shtëpie, këto lloj strukturash mund të përdoren gjithashtu si zyra, restorante apo si panaire. Fleksibiliteti i tyre është thjesht mahnitës!

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10

Një shtëpi të tillë mund ta marrësh me vete kur shkon me pushime në mal apo në plazh. Ngjan si diçka shumë luksoze të cilën mund ta kenë vetëm pak njerëz, por në fakt s’është.

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10

Apartamenti portativ është ende në hapat e tij të parë, por duket se që tani është bërë shumë popullor.  Njerëzit kanë filluar ta porosisin sepse thjesht e bën jetën më të thjeshtë!

Njihuni me shtëpinë që ndërtohet vetë për 10

Burimi: CNN