Spirituality

Nga tani e tutje do të kontrolloni edhe ëndrrat që shihni

1 Prill 2018

Nga tani e tutje do të kontrolloni edhe ëndrrat që shihni

Me emrin ‘Lucid’ njihet procesi nëpërmjet të cilit një individ mund të kontrollojë ëndrrat që sheh. Me anë të një studimi është arritur në përfundimin se çdo njeri mund të arrijë të kontrollojë ëndrrat që sheh në gjumë. Kjo do të arrinte të parandalonte traumat që shumë njerëzve u shkaktohen nga makthet.

Një njeri është në gjendje të kontrollojë ëndrrat e tij në rast se ja imponon vetes atë që duhet apo jo të shohë. Në fakt është më e lehtë se sa duket.

Nëse për një peruidhë kohore rreth një javore provoni që gjumin ta bëni me ndërprerje periodike dhe në këto lloj ndërprerjesh të shkurtra të provoni të bini për të fjetur sërish me një mendim të caktuar në kokë, atëherë mundësia që ju të shihni në ëndërr atë që po mendonit është mjaft e madhe.

Sipas studiuesve të ëndrrave pjesa më e madhe e një ëndrre ndodh tesa ne jemi sado pak të vetëdijshëm, ndërsa pjesa tjetër ka të bëjë me gjendjen e gjumit.

Shkencëtarët shprehen se kjo mënyrë do të jetë shumë efektive për t’i ardhur në ndihmë kryesisht njerëzve të cilët kanë probleme me zgjimin sonambul, fëmijëve apo të gjithë atyre që vuajnë nga makthe.

Burimi: Insider

MOS I HUMBISNI