Shkencë

Për herë të parë në 152 vite, mbrëmë hëna dukej më magjike se kurrë!

1 Shkurt 2018

Për herë të parë në 152 vite, mbrëmë

Vëzhguesit e qiellit në mbarë botën u qërasën mbrëmjen e së mërkurës me një fenomen të rrallë qiellor të quajtur ‘super hëna blu e përgjakur’. Eventi kozmik, që është një kombinim i eklipsit të hënës, hënës së përgjakur dhe hënës së madhe, ishte i dukshëm në hemisferën perëndimore për herë të parë në 152 vite.

Njerëzit në Australi, Azi dhe në disa pjesë të Rusisë shijuan dukurinë e pazakontë gjatë ngritjes së hënës në qiellin e 31 janarit, nërsa shfaqja vazhdoi në Amerikën Veriore rrëth orës 5:51 të mëngjesit.

Fatkeqësisht ‘super hëna blu e përgjakur’ nuk ishte e dukshme në Europën perëndimore, apo në pjesën më të madhe të Afrikës dhe Amerikës jugore, por ja disa foto të mbledhura nga CNN për të parë ç’u bë.

Burimi: CNN

Bëhu pjesë e shorteut Coca-Cola

Fito çdo javë një Smart TV.

Ad by Mediadesk.al

MOS I HUMBISNI