Shkencë

Super Hënën s'duhet ta humbni! Pas 150 vitesh njerëzimi do të shohë mrekulli

31 Janar 2018

Super Hënën s'duhet ta humbni! Pas 150 vitesh njerëzimi do

Kureshtarë nga gjithë bota do të kenë mundësi që të shijojnë një pamje të rrallë të fenomenit hënor të mbrëmjes së sotme. Për herë të parë, pas 150 vitesh tri ngjarje do të ndodhin njëra pas tjetrës.

Super Hënën s'duhet ta humbni! Pas 150 vitesh njerëzimi do

Ekspertët theksojnë se Super Hëna, Hëna Blu dhe Hëna e Gjakut do të kombinohen për të ofruar një pamje spektakolare.

Super Hënën s'duhet ta humbni! Pas 150 vitesh njerëzimi do

NASA shpjegon se këtë muaj ka patur dy Hëna të plota (kështu formohet Hëna Blu), një Super Hënë (kur ajo duket më e madhe se zakonisht) dhe Hëna e Gjakut që formohet gjatë një eklipsi hënor dhe merr ngjyrën e gjakut për shkak të hijes nga Toka.

Super Hënën s'duhet ta humbni! Pas 150 vitesh njerëzimi do

Fotografitë më magjepsëse do të vinë nga bregu perëndimor i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Burimi: Space

Bëhu pjesë e shorteut Coca-Cola

Fito çdo javë një Smart TV.

Ad by Mediadesk.al

MOS I HUMBISNI