Shkencë

Kina po klonon qenushë të sëmurë për një kauzë të mirë e sidoqoftë mizore

26 Dhjetor 2017

Kina po klonon qenushë të sëmurë për një

Longlong duket si një qenush si gjithë të tjerët. Në të vërtetë, këlyshi vuan që në lindje nga një sëmundje e mpiksjes së gjakut dhe ishte pikërisht ajo që shkencëtarët në Kinë donin të arrinin.

Këlyshi u klonua nga Apple, një tjetër qen, gjenomi i të cilit u modifikua që të zhvillonte sëmundjen e quajtur atherosclerosis.

Tani që sëmundja iu trashëgua Lonlongut, shkencëtarët mund të studiojnë shkaqet, simptomat dhe kurat e mundshme. Atherosclerosis është ndër shkaktarët kryesorë të arresteve kardiake dhe ishemive.

Përtej kauzës, klonimi dhe mbarështimi i kafshëve me sëmundje është etikisht e papranueshme.

Kina po klonon qenushë të sëmurë për një

“Klonimi s’është vetëm i shtrenjtë, por edhe mizor,” tha PETA, organizata më e madhe në botë për trajtimin etik të kafshëve, në një deklaratë për shtyp.

Në fund të fundit, zgjedhja duhet bërë mes: përparimit shkencor dhe trajtimit etik të kafshëve. Të dyja duken të papajtueshme me njëra-tjetrën.

Burimi: CNN

Bëhu pjesë e shorteut Coca-Cola

Fito çdo javë një Smart TV.

Ad by Mediadesk.al

MOS I HUMBISNI