Shkencë

E keni vrarë ndonjëherë mendjen si bëhen pasqyrat? Ngjan si magji

22 Nëntor 2017

E keni vrarë ndonjëherë mendjen si bëhen pasqyrat? Ngjan si

Pasqyrat janë kaq të zakonta sa se vrasim ndonjëherë mendjen si bëhen. Kur ishim fëmijë qarkullonin fjalë se pasqyrat janë rërë e kompresuar, ose është thjesht xhami i tillë. Në fakt, procesi kimik s’është ndonjë gjë e komplikuar.

Si fillim, përgatitet kimikati kështu:

Pastaj, duhet që dhoma dhe kontenierët të jenë të ngrohtë.  Më pas, nitrat argjendi derdhet në gjithë sipërfaqjen e xhamit.

Lihet pak dhe voila, nga ana tjetër kemi një pasqyrë.

Bëhu pjesë e shorteut Coca-Cola

Fito çdo javë një Smart TV.

Ad by Mediadesk.al

MOS I HUMBISNI