Anabel Dossier

I shitur nga e ëma për një gotë birrë! Historia e të tmerrshmit Charles Manson

20 Nëntor 2017

I shitur nga e ëma për një gotë birrë! Historia e

Charles Manson-i u lind nga 16-vjeçarja Kathleen Maddox dhe fillimisht u quajt “pa emër Maddox”. Nëna e tij ishte e alkoolizuar dhe thuhet se një herë e shiti të birin për një gotë birrë. Manson mendohet të mos e ketë njohur kurrë babanë e tij biologjik.

I shitur nga e ëma për një gotë birrë! Historia e

Manson-it iu caktua disa herë të qëndronte në mjedise riedukumi, por arriti të arratisej. Në moshën 13- vjeçare, në një ndër arratisjet e rradhës Mansoni ia doli të vidhte një makinë, ndërkohë që kohë më parë kishte bërë akte të tilla në dyqane të shumta.

I shitur nga e ëma për një gotë birrë! Historia e

Vrasësi famëkeq qëndroi 47 vite në burg për vrasjen e tetë personave.

I shitur nga e ëma për një gotë birrë! Historia e

Që prej 1970-ës, Manson-i kishte një “x” në ball të cilën fillimisht e quajti si një kryqëzim nga shoqeria dhe më pas thjesht si swastika.

I shitur nga e ëma për një gotë birrë! Historia e

Ishte babai i tre fëmijëve si dhe u martua me dy gra.

I shitur nga e ëma për një gotë birrë! Historia e

Charles Manson-i krijoi kultin e tij dhe shihej si Zoti për të gjithë ata që u bashkuan me të. Ai besonte se ishte Jezusi dhe nxiste vazhdimisht një luftë racash. “Manson Family” ishte një familje kriminale e cila nisi të fuqizohej në vitin 1960, pas vrasjes së bujshme të aktores Sharon Tate.

I shitur nga e ëma për një gotë birrë! Historia e

Njëra prej vrasjeve u bë në dasmën e dy viktimave, ku gruaja ishte 8 muajshe shtatzënë para se të vdiste.

I shitur nga e ëma për një gotë birrë! Historia e

Anëtarët e familjes vrisnin në emër të të madhit Charles Manson, një pjesë e mirë e të cilëve ishin vajza.

“Ne donim të bënim vrasje që bota të shokohej dhe t’i vinte re.” ka rrëfyer njëra prej tyre.

I shitur nga e ëma për një gotë birrë! Historia e

Një ndër keshillat e shumta që ai la për gjithkënd në dokumentarët e tij ishte t’i rrisni vetë ushqimet, të përdorni sa më pak elektricitet dhe të shmangni shkollat e riedukimit.

“Një të tille i vura flakën.”

MOS I HUMBISNI