Shkencë

Duke ngrënë e duke pirë: Me këto dy ushqime lëkura juaj s'do njohë më rrudha

9 Nëntor 2017

Duke ngrënë e duke pirë: Me këto dy ushqime lëkura juaj

Rrudhat tona ja kemi lënë përherë në dorë produkteve kozmetike. Ja që zbulimi më i fundit na sygjeron një tjetër zgjidhje. Besojeni ose jo, kura është vera e kuqe dhe çokollata e zezë.

Duke ngrënë e duke pirë: Me këto dy ushqime lëkura juaj

Skuadra e “Exeter University” e ndihmuar nga shkencëtarët e Universitetit të Brighton-it arriti të vërtetojë se që të dyja përmirësojnë ndjeshëm dukjen e rrudhave. Kjo për faktin se janë mjaft të pasura me antioksidantë, çka i duhen lëkurës për t’u dukur e re.

Duke ngrënë e duke pirë: Me këto dy ushqime lëkura juaj

Kështu u mor një përzierje e përbërësve të verës së kuqe dhe çokollatës së zezë, si dhe pak të rrushit të kuq e u aplikua në qelizat e plakura. Pasi u trajtuan për disa orë, qelizat nisën të rigjeneroheshin.

“Qelizat e mëparshme po dukeshin kaq të reja. Ishte e gjitha si magji.” tha  Dr. Eva Latorre.

Burimi: Daily Mail

MOS I HUMBISNI